Titusenvis rammet av togkaos i Sverige

All togtrafikk til og fra Stockholm sørfra stanset i flere timer.

FORSINKELSER: Store forsinkelser i togtrafikken i Sverige skaper problemer for alle som skal ut å reise i julen. Her venter opgitte passasjerer på Stockholms Centralstation.
Foto: PONTUS LUNDAHL / SCANPIX
FORSINKELSER: Store forsinkelser i togtrafikken i Sverige skaper problemer for alle som skal ut å reise i julen. Her venter opgitte passasjerer på Stockholms Centralstation. Foto: PONTUS LUNDAHL / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Store snømengder førte til full stans i togtrafikken i store deler av Sør-Sverige lille julaften. Snøen har også ført til kaos på mange veistrekninger.

Mange av problemene i togtrafikken skyldes omfattende feil på det elektriske anlegget.

All togtrafikk til og fra Stockholm sørfra stanset i flere timer og kom ikke i gang igjen før i 14-tiden. Avgangene nordover til Kiruna og Narvik var også kraftig forsinket.

- Vi kan nok love at alle våre trafikanter kommer fram i dag, men elfeilen og problemene med snøen i Skåne gjør at alle våre reisende må belage seg på forsinkelser. Også tog som ikke er direkte berørt av elfeilen må regne med forsinkelser, sier Telma Henrysson, pressevakt i den svenske statsbanen SJ, til Dagens Nyheter.

Evakuert Et dieseldrevet tog ble sendt ut for å evakuere passasjerer som sto fast mellom Göteborg og Stockholm.

- Det blir jo raskt kaldt, påpekte Trafikverkets pressetalsmann Peter Behrman.

Problemene rammer spesielt den sørlige delen av landet. All trafikk står mellom Malmö og Göteborg.

Heller ikke mellom Stockholm og Västerås gikk det tog lille julaften ettermiddag. Og avgangene nordover til Kiruna og Narvik var kraftig forsinket.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer