Tivoli-ansatt funnet med store hodeskader

13 personer er kalt inn til avhør, men politiet vet fortsatt ikke hva som har skjedd. En 57 år gammel mann fra Østfold ble i dag tidlig funnet bevisstløs med store hodeskader på Hellerudsletta i Akershus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen ligger til operasjon på Ullevål sykehus, og sykehuset kan fortsatt ikke opplyse om mannens tilstand som skal være kritisk.

Han ble funnet ved 8-tida i morges ved et tivoli på Hellerudsletta. Mannen arbeider for tivoliet, som er satt opp i forbindelse med et stor familiemesse som åpner på sletta i morgen.

Messen åpnes av Kong Harald klokka 14.

Messa gjennomføres

- Funnet av mannen får ingen konsekvenser for gjennomføringen av messa, sier pressetalsmann Odd Kjell Skjegstad i Norges Vel, som arrangerer messen By og Land 2000.

- Vi kommer nok til å måtte holde deler av området avsperret i morgen, men først og fremst rundt tivoliet, sier politiadvokat Bjørn Arne Tronier til Dagbladet.no.

I dag har politihunder gjennomsøkt området, politiet har sjekket alle søppelbøtter i nærhet - men fortsatt er ikke slagvåpenet funnet. De har nå fått bistand av en Kripos-tekniker.

Et rundt 1500 kvadratmeter stort område er sperret av på det omreisende tivoliet Axels Nöjesfält. Dette saumfares av kriminalteknikere.

Vet ikke hvem som slo

Mannen bodde i en campingvogn som var plassert på messeområdet, og ble funnet utenfor denne vogna.

- Har dere funnet noe som kan ha vært brukt til å slå mannen?

- Nei, ikke foreløpig, og vi vet ikke hvordan han er påført skadene. Vi vet bare at han ikke kan ha påført seg dem selv.

Om lag 10 etterforskere arbeider med saken.

- Vi har gjennomført en foreløpig rundspørring, men foreløpig har vi ikke noen opplysninger som tyder på hvem gjerningsmannen er, sier Tronier.

Den skadde har vært bevisstløs siden han ble funnet. Han ble først sendt til Sentralsykehuset i Akershus, men er senere overført til Ullevål sykehus i Oslo. Tilstanden hans betegnes som kritisk.

Politiet ber mennesker som har vært i området rundt Hellerudsletta siden i går kveld og fram til 8-tida i morges om å melde seg, slik at de kanskje kan kaste lys over saken.