TILTALT: Kvinnen (t.v.) skal ha lurt de to andre tiltalte til å begå drapene. De tre risikerer nå dødsstraff i Kansas. Foto: Crawford County Jail / Ap / NTB scanpix
TILTALT: Kvinnen (t.v.) skal ha lurt de to andre tiltalte til å begå drapene. De tre risikerer nå dødsstraff i Kansas. Foto: Crawford County Jail / Ap / NTB scanpixVis mer

Tivoliarbeidere tiltalt for smykkeselgerdrap: - Trodde det var ordre fra tivolimafiaen

Det eldre ekteparet ble funnet skutt og nedgravd i skogen.

To menn og en kvinne, titulert som tivoliarbeidere, er tiltalt for overlagt drap etter en oppsiktsvekkende drapssak i Kansas i sommer.

Ekteparet Alfred Carpenter (78) og Pauline Carpenter (78) sto i sommer og solgte smykker, vesker og andre håndlagde gjenstander på ei lokal handelsmesse i Barton County i Kansas.

Nærmest ut av det blå skal de to ha blitt skutt og drept ved sin egen campingvogn på et tivoli. Drapet ble ikke oppdaget da skuddene falt, men flere av personene som nå er tiltalt skal ha satt raskt i gang med å skjule spor i saken.

- De spiste og lo

Like etter drapene, skal minst tre personer ha tatt ekteparets egen bil og fraktet likene omkring seks timer over delstatsgrensa og inn i nabodelstaten Arkansas. Der skal de ha gravd ned ekteparet i en grunn grav og dekket dem med steiner, jord og treverk.

Like etter skal de drapstiltalte ha reist til en leilighet de disponerte. Der skal den kvinnelige tiltalte ha laget spagettimiddag.

- De spiste og lo som om ingenting hadde skjedd, heter det i politidokumenter ifølge lokalavisa Arkansas Democrat Gazette.

Det tok likevel fire dager før det ble slått alarm, da politiet ble varslet om at en kvinne ble holdt mot sin vilje i et leilighetskompleks i småbyen Van Buren i Arkansas.

Fant smykker

Politiet gjorde imidlertid helt andre funn i leiligheten, blant annet håndlagde smykker som Carpenter-ekteparet solgte på tivoli rundt omkring. Politiet forsto raskt at det dreide seg om en drapssak, men ble likevel overrasket over de tiltales spesielle forklaring.

To av de tiltalte skal ha vært med på selve drapshandlingen. De skal ha lurt ektemannen ut av parets campingvogn og forsøkte å drepe ham ved å skjære over strupen hans.

Da mannen begynte å stritte imot, skal den ene tiltalte ha stukket en kniv i brystet hans før de skjøt ham. Deretter tok en av dem seg inn i campingvogna og skjøt kona i søvne.

«Tivolimafiaen»

Politiet så umiddelbart ikke noe motiv for drapene, men etterforskningen avdekket en bestialsk plan. Den kvinnelige tiltalte i saken skal ha sendt meldinger til mannen som avfyrte skuddene under navnet «Frank Zaitchik».

I meldingene utga hun seg for å være sjef for tivolimafiaen, og ga de to andre ordre om å drepe Carpenter-ekteparet og skjule likene, skriver Associated Press.

Mannen som avfyrte skuddene skal ha trodd at meldingene virkelig kom fra tivolimafiaen og at oppdraget var en slags opptaksprøve for medlemskap.

- Jeg har kastet bort livet

Det var først i avhør han skal ha fått vite at det i virkeligheten var den kvinnelige tiltalen som hadde sendt meldingen.

- Jeg har nettopp kastet bort hele livet mitt, skal han ha sagt i avhør, ifølge Arkansas Democrat Gazette.

På spørsmål om det virkelig finnes en tivolimafia, svarer polititalsmann Jonathan Wear at dette definitivt er noe den kvinnelige tiltalte har funnet på. Hun er siktet for drapsplanlegging og heleri.

Alle de tre sitter nå fengslet i Arkansas, men vil sannsynligvis bli utlevert til Kansas, der drapene ble begått. De risikerer dødsstraff eller livstid i fengsel.

Associated Press har ikke lykkes med å få tak i noen forsvarer for noen av de tre.