Tivoligjester kan ødelegge drapsetterforskning

Tusenvis av mennesker som besøkte By og Land-messa på Hellerudsletta i dag kan ha ødelagt verdifulle tekniske spor som kan oppklare drapet på 57 år gamle Jan Oddvar Vesteng.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Trolig ble 57-åringen fra Sarpsborg overfalt flere hundre meter fra der han ble funnet fredag morgen. Politiet mener han kan ha forsøkt å komme seg inn i bobilen sin, som sto på tivolitomta, men at han falt om bevisstløs like utenfor. Kolleger fant han fredag morgen med bruddskader på hodeskallen. Ved 15-tida i dag døde han på Ullevål sykehus

- Vi har funnet den dreptes lommbok ved søndre port til messområdet, like inntil riksveien ved Hellerudsletta, sier politiadvokat Bjørn Arne Tronier til Dagbladet.

Dette området ligger flere hundre meter unna stedet der Vesteng ble funnet. Tekniske etterforskere, blant annet fra Kripos, har funnet spor som tyder på at noen har slåss på stedet der lommeboka ble funnet.

- Er Vesteng blitt ranet?

- Vi vet foreløpig ikke hva han hadde av penger i lommeboka, sier Tronier.

Dagbladet er kjent med at Vesteng ofte bar på større pengesummer. Pengene stammet fra omsetningen til Axels Tivoli, som han arbeidet for. Vesteng, som etterlater seg voksne barn og en samboer, var koordinator for det omreisende svenske tivoliet i Norge. Forrige uke gjestet det Momarkedet.

Politiet avhørte i går flere vektere som patruljerte på Hellerudsletta natt til fredag. Ingen av dem skal ha hørt eller sett noe, får Dagbladet opplyst. 22 personer er avhørt så langt.

Vesteng skal ha ringt torsdag kveld ved 20-tida til en av tivoliets eiere og fortalt at han var i Oslo. Han sa ikke noe om hvor i hovedstaden han var, eller om han var sammen med noen. Dette er siste livstegn fra han. Politiet har funnet den dreptes mobiltelefon, og teknikere undersøker nå denne og mobilnummeret i teleselskapenes databaser for å danne et bilde av hvem Vesteng snakket med, hvor han har vært og til hvilket tidspunkt.