Tja til omstridt deponering av gruveavfall i norske fjorder

Trond Giskes (Ap) nye mineralstrategi.

VIL FORSKE PÅ SJØDEPONI: Næringsminister Trond Giske (Ap) legger i dag fram regjeringens lenge bebudede mineralstrategi - uten å si endelig ja eller nei til den omstridte deponeringen av gruveavfall i norske fjorder. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
VIL FORSKE PÅ SJØDEPONI: Næringsminister Trond Giske (Ap) legger i dag fram regjeringens lenge bebudede mineralstrategi - uten å si endelig ja eller nei til den omstridte deponeringen av gruveavfall i norske fjorder. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Straks presenterer næringsminister Trond Giske (Ap) den lenge bebudede mineralstrategien - regjeringens politikk for å sparke i gang et nytt norsk mineraleventyr i Norge.

Dagbladet vet at mineralstrategien ikke gir et nytt endelig svar på det omstridte spørsmålet om deponering av gruveavfall i norske fjorder.

I strategien heter det:

«Ved mineralutvinning i kystnære områder kan sjødeponi være et mulig alternativ til deponering på land. Både deponi på land og sjødeponier kan ha miljøkonsekvenser. Det er ikke mulig å angi på generelt grunnlag hvilken type deponering som er miljømessig mest forsvarlig». 

Mineralstrategien slår fast at det skal gjennomføres et forskningsprosjekt for å styrke kunnskapen om ulike sider ved sjødeponi.

- Dette er en erkjennelse av at vi har for lite kunnskap om miljøkonsekvensen av mineralnæringen. Vi er glad for å ha fått forståelse for dette synet, og at regjeringen derfor går inn for en forskningsbasert utredning av konsekvensene, og da særlig med hensyn til sjødeponering, sier SVs Alf Holmelid til Dagbladet. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer