Tjen Folket styrer også Nye SOS Rasisme

SOS Rasisme døper seg om, men bak fasaden er det lite nytt å spore.

MYE ER USIKKERT: Kim Kopperud (18) er en av fire talspersoner for den nystartede Nye SOS Rasisme. Han kan ikke opplyse om medlemstallene i den nye organisasjonen. Bildet er tatt utenfor SOS Rasismes lokaler i går, etter pressekonferansen hvor Dagbladet ble nektet adgang. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet
MYE ER USIKKERT: Kim Kopperud (18) er en av fire talspersoner for den nystartede Nye SOS Rasisme. Han kan ikke opplyse om medlemstallene i den nye organisasjonen. Bildet er tatt utenfor SOS Rasismes lokaler i går, etter pressekonferansen hvor Dagbladet ble nektet adgang. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Flere aktivister i SOS Rasisme sendte i går ut en pressemelding om at de vil starte «Nye SOS Rasisme».

«Gamle» SOS Rasisme er utestengt fra en rekke støtteordninger og er blant annet under etterforskning av politiet for medlemsjuks.

Ønsker offentlige støtte Foreløpig er lite nytt med initiativet «Nye SOS Rasisme», blant annet dominerer kommunistpartiet Tjen Folkets medlemmer, akkurat som i «gamle» SOS Rasisme.

Planen er at Nye SOS Rasisme skal få et eget organisasjonsnummer, eget styre og deretter bli en bred, landsdekkende medlemsorganisasjon. Nye SOS Rasisme håper staten vil gi dem penger. - Ja, vi ønsker å få penger fra myndighetene til å kjempe mot rasisme og nazisme i Norge, sier Nye SOS Rasismes talsperson Kim Kopperud til Dagbladet.

- Hvor mange medlemmer har den nye organisasjonen?

- Medlemstall er ikke klart enda, det er mye administrativt arbeid som må gjøres før vi er i stand til å søke om midler, sier Kopperud.

Han regner med at mange av SOS Rasismes lokallag rundt i landet vil slutte seg til Nye SOS Rasisme. Kopperud leder SOS Rasismes lag ved Persbråten videregående skole på vestkanten i Oslo. Lokallaget har 15 medlemmer. Hver og en må selv melde seg inn i Nye SOS Rasisme for å telle når en pengesøknad skal sendes.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer