Tjen Folket-topper bestilte hærverk på Oslo-skole

SOS Rasisme-ledere avviser at de står bak e-postene.

BERGEN: Denne grafittien dukket opp i Bergen i desember 2007. Det ville toppene i Tjen Folket se mer av, gjerne på skolevegger i Oslo.  Foto:Tjen Folket
BERGEN: Denne grafittien dukket opp i Bergen i desember 2007. Det ville toppene i Tjen Folket se mer av, gjerne på skolevegger i Oslo. Foto:Tjen Folket Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagladet): Interne eposter i Tjen Folket viser at sentrale medlemmer, hyllet som «de fire store» av et medlem, oppfordrer til hærverk på flere Oslo-adresser, blant annet Elvebakken skole.

Dagbladet avslørte denne uka at flere sentrale medlemmer i Tjen Folket innehar ledende verv og stillinger i SOS Rasisme, som hevder å ha 40 000 medlemmer og mottar årlig flere millioner i offentlig støtte for sitt antirasistiske arbeid blant barn og unge.

Tjen Folket-avhopper og tidligere landsstyremedlem i SOS Rasisme, Hogne Ormåsen, har overfor Dagbladet beskrevet de tett båndene.

- Tjen Folket er limet i organisasjonen, sa Ormåsen til Dagbladet.

- Mal på ElvebakkenI en epostdiskusjon om tagging, som Dagbladet har tilgang til, foreslår flere å oppsøke partiet Rødt sitt kontor i Oslo. Dekknavnet «Joe S» foreslår heller at veggene på Elvebakken skole dekkes med profilbilder av «de fem store»: Marx, Engels, Lenin, Stalin og Mao.

«Det beste er vel å male på Elvebakken skole, tvers over for O27 (Osterhaugsgata 27, red anm.). Så kan de se på Mao hele dagen og han kan se strengt på dem. Mvh Joe S:»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer