Tjener 280 mill. på Elkjøp

Den britiske elektronikk-kjeden Dixons kjøpte i går den norske Elkjøp-kjeden for 5,7 milliarder kroner. Kjøpet gir Elkjøp-sjef Thor Bjarmann en gevinst på svimlende 280 millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Konsernsjef Thor Bjarmann er strålende fornøyd etter at det engelske selskapet Dixons Group vil kjøpe samtlige aksjer i selskapet. Og det har han grunn til. I desember 1996 kjøpte Thor Bjarmann sine første aksjer i Elkjøp. Siden den gang har han tviholdt på dem og også skaffet seg flere.

Til sammen har han kjøpt Elkjøp-aksjer for drøye ti millioner kroner. I dag, seks år seinere, kan han selge dem for 290 millioner.

Siden 1987 har Thor Bjarmann ledet den framgangsrike elektrokjeden som har 156 butikker over hele Norden, de fleste i Norge. Nå får de 2300 ansatte engelske eiere. Men selv om Bjarmann og de andre aksjonærene selger sine aksjer, har han tenkt å fortsette som konsernsjef.

- Jeg elsker å selge vaskemaskiner, slo Bjarmann fast overfor presse og analytikere i går formiddag. Hva han skal bruke pengene til, har han ikke tenkt på ennå.

Sønnens selvmål

Mens Pappa-Bjarmann har skutt gullfuglen, er sønnen Torgeir tydeligvis noe mindre treffsikker. Midtstopperen og kapteinen på Lillestrøms A-lag bestemte seg i sommer for å selge sine 32000 Elkjøp-aksjer for 125 kroner stykket. En hoderystende pappa konkluderte raskt med at sønnen nok hadde fått for mange baller i hodet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer