Tjener 4 millioner i måneden på å leie ut hotellrom til flyktninger

UDI kom med et tilbud som er langt mer lukrativt enn vanlig hotelldrift.

 LEIER UT:  Ola Moe leier ut rom til flyktninger på Morgedal Hotell. Foto: morgedal.no
LEIER UT: Ola Moe leier ut rom til flyktninger på Morgedal Hotell. Foto: morgedal.noVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I januar kjøpte hotellinvestor Ola Moe (38), Morgedal hotell i Telemark for 5,2 millioner kroner. Nå leier UDI hotellrom av ham for fire millioner kroner i måneden, skriver avisa Varden.

Like etter hotellkjøpet kom flyktningkrisen, og UDI ga Moe et tilbud som er langt mer lukrativt enn vanlig hotelldrift.

16 millioner kroner Ifølge Varden oppgir Ola Moe at 15 millioner kroner i året som en realistisk omsetning ved hotelldrift i Morgedal. Asyl-avtalen med Utlendingsdirektoratet (UDI) gir trolig en inntekt på over 16 millioner kroner på bare fire måneder.

Men ifølge Moe selv, er ordinær turisme mer lønnsomt.

- I framtida skal hotellene brukes til ordinær turisme. Det er betydelig mer lønnsomt, spesielt i høysesongen, skriver han i en e-post til Dagbladet.

- Det gledelige i en ellers vanskelig situasjon er at veldig mange ansatte vil få tilbud om mer arbeid, legger han til.

800 kroner per døgn Ola Moe leier ut både Morgedal Turisthotell og Rondablikk Høyfjellshotell som innkvartering for flyktninger. I utgangspunktet var avtalen at han skulle leie ut 148 plasser i to måneder fra slutten av september. Kontrakten er nå forlenget til slutten av januar.

I tillegg leier han ut et stort bygg på Dikemark i Asker, som rommer 200 asylsøkere.

- Gjennomsnittspris for en akuttplass i de avtalene vi har akkurat nå er snaut 800 kroner per døgn. Tar vi utgangspunkt i 800 kroner ganger 365 dager får vi snaut 300 000 kroner. En akuttplass er altså om lag 2,3 ganger dyrere enn en vanlig mottaksplass, grovt regnet, sier kommunikasjonsdirektør i UDI, Ingeborg Grimsmo.

Personlig håper Moe at situasjonen skal bedre seg.

- Jeg håper situasjonen i hjemlandene til asylsøkerne snarest bedrer seg slik at de i hovedsak unge menneskene kan returnere og bidra til et bedre samfunn som vil være avhengig av å få sine menneskelige ressurser tilbake. Slik sett skulle jeg gjerne vært disse kontraktene foruten, det er jo en for alle negativ situasjon, skriver han i e-posten.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram