Tjener endelig på oljeprisfallet

SAS kan endelig nyte godt av lave drivstoffpriser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): SAS har avvikende regnskapsår. I går kom rapporten for fjerde kvartal, og den viser at salget falt marginalt i årets august, september og oktober sammenlignet med tilsvarende periode i fjor.

Lavere kostnader Ifølge Finansavisen kommer forbedringen i resultatet gjennom et fall i lønnskostnadene på 16 prosent, tilsvarende 440 millioner svenske kroner. De andre driftskostnadene faller tilsvarende prosentvis, men med 1,2 milliarder nominelt.

- Selvsagt blir driftsresultatet forbedret av at drivstoffutgiftene faller. Det skyldes at våre hedger har løpt ut, og i fjerde kvartal var effekten 700 millioner kroner, sier finansdirektør Göran Jansson i SAS.

Solid nedgang I første kvartal hadde SAS en hedge som lå ved 700 til 800 dollar, opplyser han. Nå er den omkring 500 dollar.

- I praksis får vi et etterslep på ny måneder i prisene. Ratingbyråene krever at vi har en hegding, sier Jansson til Finansavisen.

Ifølge kommersiell direktør Eivind Roald er 80 prosent av forbruket av drivstoff i SAS hedget for regnskapsåret 2015-2016.

Kursoppgang Onsdag la SAS-aksjen på seg 6,9 prosent mens den torsdag faller tilbake 1,71 prosent til 23 kroner. Det betyr at verdien på selskapet har økt med 60,84 prosent siden nyttår.

Flere økonominyheter - Seteavgiften er «sinnssyk»
Norwegian tar grep
- Vi frykter det blir enda røffere