Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tjener endelig på oljeprisfallet

SAS kan endelig nyte godt av lave drivstoffpriser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): SAS har avvikende regnskapsår. I går kom rapporten for fjerde kvartal, og den viser at salget falt marginalt i årets august, september og oktober sammenlignet med tilsvarende periode i fjor.

Lavere kostnader Ifølge Finansavisen kommer forbedringen i resultatet gjennom et fall i lønnskostnadene på 16 prosent, tilsvarende 440 millioner svenske kroner. De andre driftskostnadene faller tilsvarende prosentvis, men med 1,2 milliarder nominelt.

- Selvsagt blir driftsresultatet forbedret av at drivstoffutgiftene faller. Det skyldes at våre hedger har løpt ut, og i fjerde kvartal var effekten 700 millioner kroner, sier finansdirektør Göran Jansson i SAS.

Solid nedgang I første kvartal hadde SAS en hedge som lå ved 700 til 800 dollar, opplyser han. Nå er den omkring 500 dollar.

- I praksis får vi et etterslep på ny måneder i prisene. Ratingbyråene krever at vi har en hegding, sier Jansson til Finansavisen.

Ifølge kommersiell direktør Eivind Roald er 80 prosent av forbruket av drivstoff i SAS hedget for regnskapsåret 2015-2016.

Kursoppgang Onsdag la SAS-aksjen på seg 6,9 prosent mens den torsdag faller tilbake 1,71 prosent til 23 kroner. Det betyr at verdien på selskapet har økt med 60,84 prosent siden nyttår.

Flere økonominyheter - Seteavgiften er «sinnssyk»
Norwegian tar grep
- Vi frykter det blir enda røffere

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media