Kjøpt seg inn:  Brødrene Roger og Kristian Adolfsen har kjøpt seg inn i Hero. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
Kjøpt seg inn: Brødrene Roger og Kristian Adolfsen har kjøpt seg inn i Hero. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIXVis mer

Tjener fett på asylmottak

Ronald Tuft fikk lån i DnC for å starte med asylmottak på 80-tallet. Nå sitter han trolig på verdier for over 100 millioner kroner når Kristian og Roger Adolfsen kjøper halvparten av Hero.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): - Hero er en bra plattform for vekst, sier Kristian Adolfsen til Finansavisen.

Sammen med broren Roger har han sikret seg halvparten av Norges største selskap innenfor mottakstjenester. Med Fremskrittspartiet i regjeringskontorene ser de over svenskegrensen for å ekspandere Hero.

- Det kommer betydelig flere flyktninger til Sverige enn til Norge, så vår strategi er å ta konseptet dit, sier han.

Bak Hero står Ronald Tuft (57), som startet med asylmottak i 1987 etter at han hadde lest at et hybelhus var til salgs. Med finansiering fra DnC var Arna Mottakssenter i gang, skriver Finansavisen.

- Det var kun ved en tilfeldighet at en kamerat og jeg etablerte Hero Eiendom, kjøpte et hybelhus i Ytre Arna i Bergen, og inngikk en avtale med Bergen kommune om innkvartering av asylsøkere, sa Tuft i forbindelse med 25-årsjubileet.

I 2012 omsatte Hero for 415 millioner kroner, og hadde et overskudd før skatt på 31 millioner kroner. Med 6.218 mottaksplasser samme år hadde selskapet 34 prosent av det samlede antallet plasser i Norge.

Tuft har eid Hero sammen med ISS, men i forbindelse med den nylige børsnoteringen av servicekonsernet besluttet styret å rendyrke strategien.

Adolfsen vil ikke avsløre hvor mye halvparten av Hero kostet, men med en konservativ prising bør ISS ha fått minst 100 millioner kroner for aksjene, skriver Finansavisen.

Flere nyheter NOAS frykter spionasylanter på mottakene
Får innvilget asyl — drar til hjemlandet på ferie
Borgerlig asylstrid flere uker på overtid