Tjener fett på brødbaking - sitter igjen med millioner

Brødrene Hals har opplagt funnet suksessformelen med Baker Hansen, men har ingen planer om ekspansjon.

 Brødfest:  Brødrene Morten (bak t.v.) og Knut Hals (t.h.) kan smile bredt av marginene i familieselskapet Baker Hansen. Foto: Jørgen Hyvang/FA
Brødfest: Brødrene Morten (bak t.v.) og Knut Hals (t.h.) kan smile bredt av marginene i familieselskapet Baker Hansen. Foto: Jørgen Hyvang/FAVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): - Det kan godt hende vi åpner to nye butikker neste år, men det kan også være at vi legger ned en som ikke går like bra som før, sier Knut Hals til Finansavisen.

Han er daglig leder i familiebedriften som har levert ferske brød- og bakevarer på Østlandet siden 1861. Storebror Morten er arbeidende styreformann, og eier det aller meste av selskapet.

- Vi har valgt å gjøre det sånn. Fetteren vår tok over bygården i Bogstadveien, Knuts familie er blitt kjøpt ut og vi tror det er best sånn. Det kan fort bli for mange eiere, mener Morten Hals overfor avisen.

Gullformel Alt tyder på at det er en formel som fungerer godt for familien Hals. De siste fire årene har de tjent 60 millioner kroner, og nye lokaler er i stor grad finansiert over den lønnsomme driften.

- De gode resultatene er det som har gjort det mulig for oss å bygge nye lokaler, sier Morten Hals til Finansavisen.

På 3.000 kvadratmeter produserer de rundt 5.000 brød daglig, og de fleste andre produktene som selges i de 30 franchisebutikkene i Oslo, Bærum, Drammen og Strømmen. I løpet av året forbruker bakeriet 1.000 tonn mel. En av årsakene til at Baker Hansen har lykkes så godt, er at de har jobbet mye med butikkinnredningen. De er innredet på en måte som skal øke gjennomstrømningen.

- I tillegg er vi veldig involvert i driften. Hver eneste dag er vi rundt i lokalene, snakker med ansatte om stort og smått og er det en kake som må hasteleveres kan det godt være jeg som kjører den, sier Hals.

I 2013 endte omsetningen på 129 millioner kroner, og på bunnlinjen stod pene 15,1 millioner kroner igjen. Til sammenlikning tjente selskapet 16,3 millioner kroner av en omsetning på 122 millioner kroner i 2012.

Flere nyheter Solgte brød for 90 mill. — sitter igjen med smuler
Brødboks til 5 mill. kroner
Omsatte for 1,2 milliarder - bare smuler igjen