Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tjener fett på slank bedrift

Grete Roede (60) tar årlig ut 300 000 kroner i årslønn. I tillegg får hun millionbeløp i utbytte. - Ja, jeg tjener godt på slankekursene, og kan endelig si at jeg er stolt av å drive en seriøs og solid forretning, sier Norges slankedronning. I går ble hun utnevnt til årets forretningskvinne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter å ha slanket vekk 700 tonn kvinneoverskudd gjennom 25 år, går hun nå løs på mennene. Og hun håper å tjene like bra på dem.

700 000 på kurs

Slankeeventyret startet for 25 år siden med en enkelt forretningsidé, hjemme på kjøkkenet i Asker. Siden har 700 000 for tunge personer gått på hennes kurs.

Nå er hun dominerende på det norske slankemarkedet med 14 ansatte, 200 kursledere på provisjon, en omsetning på 36 millioner og et driftsresultat på drøye tre. I går ble hun hyllet som gründer og forretningskvinne.

Slanket bedriften

Hun tar ut rundt 300 000 kroner i årslønn. Men når selskapet går bra, kan utbyttet for eneaksjonæren bli millionbeløp. Og slik har det vært de siste årene.
- Pengene jeg har tjent er en følge av hard arbeidsinnsats gjennom mange år. De første 15 årene tok jeg ikke ut noe utbytte i det hele tatt. Da Nutrilett kom på markedet, holdt det på å gå galt med oss. Da måtte vi slanke bedriften, forteller Roede.

Men nå er forretningen sunnheten selv, ifølge juryen som burde vite det. Her sitter nemlig administrende direktør Erik Amlie, konserndirektør Kristin Clemet, konserndirektør Kaci Kullmann Five, konsernsjef Tom Ruud, administrerende direktør Karl Martin Stang og president i Røde Kors og Røde Halvmåne, Astrid Nøklebye Heiberg.

Årets forretningskvinne, Grete Roede, har tjent seg styrtrik på egen idé. I går skrev Dagbladet om 31 år gamle Bente Sollid, administrerende direktør i New Media Science, som har tjent seg rik på å eie aksjer i sin egen arbeidsplass.

- Tør ikke kreve

- Jeg har inntrykk av at kvinner ikke tør kreve like mye som menn, og det vet menn å utnytte, sier romsdalingen Bente Sollid, som selv ikke vil si hvor mye hun tjener.

Det vil heller ikke andre kvinnelige toppledere: Både konserndirektør i Aker RGI, Kaci Kullmann Five, NHO-direktør Kristin Clemet, konserndirektør i Storebrand, Grete Faremo, og Henne-redaktør Ellen Arnstad svarte alle nei da Dagbladet ville vite hvor mye de tjener.

GULLGRUVE: Årets forretningskvinne, Grete Roede tjener fett på å slanke nordmenn.