Tjener godt på folks betalingsproblemer

Nordmenn har forbrukslån til 70 milliarder kroner. - Dessverre får flere og flere betalingsproblemer, sier banksjef Frode Ekeli i Bank 2, som øker inntektene.

 Økende marked:  Stadig flere får betalingsproblemer, sier Bank 2-sjef Frode Ekeli. Foto: NTB scanpix
Økende marked: Stadig flere får betalingsproblemer, sier Bank 2-sjef Frode Ekeli. Foto: NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Bank 2 tilbyr rådgivning og refinansiering til privatpersoner med et heller uheldig økonomisk utgangspunkt.

- Vi har over tid vist at vi klarer å finne en løsning for disse personene. Dessverre er det flere og flere som får betalingsproblemer, sier Ekeli til Finansavisen.

Som flere andre nisjebanker kan han vise til en egenkapitalavkastning som er vesentlig høyere enn de fleste sparebankene. Avkastningen i Bank 2 var på 20 prosent i andre kvartal. Utlånene økte med 10,7 prosent de forrige 12 månedene.

- I dag er det ekstremt lett å få et forbrukslån på 200.000 til 400.000 kroner, og det uten sikkerhet. Det er jo klart at det for mange blir utfordrende å innfri alle lånene etter hvert, sier Ekeli.

Døra løpes ned - Nå befinner vi oss i vår høysesong. Mange har lett for å la kredittkortene løpe varmt under sommerferien, og når regningen kommer oppstår postkasseskrekken, sier Ekeli til Finansavisen.

- Nå om dagen heter det vel nettbankfobi?

- Ja, regningene kommer frem uansett når kunden mister kontrollen, sier Ekeli, som hevder han ikke er konkurrent til noen andre banker.

Flere nyheter Banksjef ber 250.000 nordmenn droppe ferien
Bank2-sjefen slår alarm
Flere eldre får betalingsproblemer