Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tjener milliarder på menneskehandel

Avsløringen av en liga i Italia viser at menneskesmugling er «storindustri». Ved å smugle inn 5 000 kinesere på ett år har ligaen tjent 5,5 milliarder kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med en stresskoffert full av dollar på fanget til sin venninne ble sjefen, kineseren Xu Bailing, alias «Onkelen» eller «Engelen», arrestert i en svart Mercedes på vei til flyplassen i Trieste torsdag, melder AFP.

Den andre hovedmannen, kroaten Josip Loncaric, er fortsatt på flukt. Han hadde opprettet et eget flyselskap for smuglingen og var kontaktmann for den kinesiske mafiaen.

Via Balkan

Politiet slo til etter to års spaning med razziaer i 15 forskjellige byer mot ligaen, som har smuglet inn 5000 kinesere via Balkan i løpet av det siste året. 40 kinesere, italienere, slovenere, kroater og jugoslaver ble arrestert, og 20 er fremdeles etterlyst.

Rusten holk

Smuglerruta gikk fra Beijing, gjennom Øst-Europa, til Italia. Der ble de ulovlige innvandrerne tatt hånd om av den kinesiske mafiaen, som lot dem slavearbeide for å betale tilbake reisa.

Torsdag stanset den italienske kystvakta nok en rusten holk med 558 ulovlige innvandrere om bord.

Kurderne og irakerne på båten «Sam» fra Tyrkia, var i en elendig forfatning. De hadde reist på dekk under en steikende sol og med lite mat.

Etter Dover-tragedien vil europeiske ministere bekjempe menneskehandel med alle midler. På et møte i Paris bestemte de å skjerpe vakthold, harmonisere lovgivning og øke straff og bøter.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media