Tjener millioner på barnehagekrise

En kvinne driver 31 familiebarnehager med offentlig støtte.

SYSTEM MEN INNTEKTSMULIGHETER: Det var aldri intensjonen at noen skulle tjene gode penger på familiebarnehager, men noen gjør det ved stordriftsfordeler. Nå vil politikerne se på ordningen for å hindre at millioner av offentlige kroner havner i private lommer. Foto: SCANPIX
SYSTEM MEN INNTEKTSMULIGHETER: Det var aldri intensjonen at noen skulle tjene gode penger på familiebarnehager, men noen gjør det ved stordriftsfordeler. Nå vil politikerne se på ordningen for å hindre at millioner av offentlige kroner havner i private lommer. Foto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Etterspørselen etter barnehageplasser er prekær i enkelte deler av landet.

Dette åpner for at privatpersoner lettere får dispensasjon fra regelverket om etablering av familiebarnehager med offentlig støtte.

En liten gruppe kreative barnehagegründere i Oslo og Bærum har forstått dette, og tilpasser seg lovverket på en slik måte at de sitter igjen med millioner av kroner i fortjeneste ved å drive mange familiebarnehager i leide sokkelrom i eneboliger, skriver Aftenposten.

De ansatte har ofte ikke formel førskoleutdanning og mange av dem kommer også fra andre land, noe som kan by på språkproblemer for de små.

MillionomsetningEn kvinne som driver 31 familiebarnehager i Oslo og Bærum har ansvaret for 270 barn. Hun har planer om å opprette én barnehage til den nærmeste tiden, skriver Aftenposten.

For en barnehage med åtte barn får kvinnen drøyt én million kroner i offentlig støtte, i tillegg til foreldrebetalingen.

Aftenposten dokumenterer at kvinnen satt igjen med et overskudd på 8,1 million kroner i 2007 på sin barnehagevirksomhet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer