Tjener millioner på trippeldrapet

Advokatene for de fire siktede i Orderudsaken har fått utbetalt 3,5 millioner kroner hittil. Samtidig jobber Advokatforeningen for at salæret skal bli enda høyere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det offentlige har til nå måttet punge ut med 3,5 millioner kroner til Orderud-forsvarerne, skriver Romerikes Blad.

Med et salær på 700 kroner i timen vil forsvarerne tilsammen ha fått minst 5 millioner kroner hvis rettssaken avsluttes om ni uker slik planen er.

Bare i perioden Kristin Kirkemo Haukland, Lars Grønnerød og ekteparet Per og Veronica Orderud satt varetektsfengslet - fra midten av juni 1999 til 29. november samme år - inkasserte forsvarerne 2,5 millioner. kroner

- Ikke nok

- 700 kroner i timen synes vi er for lavt, men det er bedre enn det var. Vi har jobbet for opptrapping av salærene, sier informasjonssjef Arvid Jacobsen i Den Norske Advokatforening til Romerikes Blad.

Fra 1. juli heves timesalæret med 15 kroner.

Det er de ulike rettsstedene som godkjenner advokatenes timelister og administrerer statens utbetalinger. Etter at det ble tatt ut tiltale er det herredsretten i Sørum som har tatt seg av denne jobben.

Ukjent sluttsum

Hver dag tilbringer de åtte forsvarerne og medforsvarerne 6,5 timer i retten. Det er satt av 32 dager til rettssaken. Staten må altså ut med 36.400 kroner. I løpet av hele rettssalen vil salærutbetalingene overskride 1,1 millioner kroner.

Dét er imidlertid et regnestykke som må leses med store forbehold: I tillegg kommer nemlig alle timene forsvarerne bruker på å forberede seg til neste dag i retten.

TJENER GODT: I løpet av varetektsperioden for de fire Orderud-tiltalte tjente (f.v) Frode Sullan 626.920 kroner, Steinar Wiik Sørvik 566.666 og Cato Schiøtz 692.422 kroner.