Tjener millioner på trippeldrapet

Advokatene for de fire siktede i Orderudsaken har fått utbetalt 3,5 millioner kroner hittil. Samtidig jobber Advokatforeningen for at salæret skal bli enda høyere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det offentlige har til nå måttet punge ut med 3,5 millioner kroner til Orderud-forsvarerne, skriver Romerikes Blad.

Med et salær på 700 kroner i timen vil forsvarerne tilsammen ha fått minst 5 millioner kroner hvis rettssaken avsluttes om ni uker slik planen er.

Bare i perioden Kristin Kirkemo Haukland, Lars Grønnerød og ekteparet Per og Veronica Orderud satt varetektsfengslet - fra midten av juni 1999 til 29. november samme år - inkasserte forsvarerne 2,5 millioner. kroner

- Ikke nok

- 700 kroner i timen synes vi er for lavt, men det er bedre enn det var. Vi har jobbet for opptrapping av salærene, sier informasjonssjef Arvid Jacobsen i Den Norske Advokatforening til Romerikes Blad.

Fra 1. juli heves timesalæret med 15 kroner.

Det er de ulike rettsstedene som godkjenner advokatenes timelister og administrerer statens utbetalinger. Etter at det ble tatt ut tiltale er det herredsretten i Sørum som har tatt seg av denne jobben.

Ukjent sluttsum

Hver dag tilbringer de åtte forsvarerne og medforsvarerne 6,5 timer i retten. Det er satt av 32 dager til rettssaken. Staten må altså ut med 36.400 kroner. I løpet av hele rettssalen vil salærutbetalingene overskride 1,1 millioner kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer