- Tjener minst like mye på disse jentene som på å selge våpen og dop

Lurer jenter til å bli sexslaver.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Covenant House Toronto, Canadas største byrå for unge hjemløse, har laget en film for å illustrere hvordan halliker overbeviser unge jenter til å selge sex for dem.

Voksende problem Den største andelen av ufrivillig sexhandel i Canada foregår i Toronto, hvor denne typen hallikvirksomhet er et voksende problem.

Antallet arrester har økt med 360 prosent og søksmål med 421 prosent fra 2013 til 2014 , ifølge den veldedige organisasjonen.

Politibetjent og leder ved avdelingen for menneskehandel i Toronto politiet, Nunziato Tramotozzi, forteller i informasjonsfilmen at sexhandelen er svært lukrativ.

- Hallikene kan tjene over to millioner på én jente, og det er bare én. De tjener like mye, eller mer på disse jentene enn på å selge våpen og dop, sier han.

- Kan være hvem som helst Videoen du kan se øverst i saken, er en rekonstruksjon av en sann historie om ei jente «Amy» som gikk fra å være skoleflink og blyg, til å bli sexslave for mannen hun ble lurt til å tro var hennes kjæreste.

- Mange av ofrene er hjemløse, men disse jentene kan være hvem som helst, forklarer Michele Anderson, menneskehandelsekspert i Covenant House.

Hun jobber daglig med unge jenter som utnyttes seksuelt.

- Hver historie er ulik, men et fellestrekk hos jentene er at de ofte har lav selvtillit, noe mennene vet å utnytte, sier hun. 

Blir forelsket Hallikene bruker forførelse som sitt virkemiddel og overøser jentene med komplimenter, gaver og fine gester.

- Jentene blir forelsket og tror at de er i et fantastisk forhold, før det hele snus på hodet, forteller Anderson.

Nå jobber organisasjonen med å legge press på myndighetene for å skjerpe lovene og få politikerne til å ta mer grep om det voksende problemet.

Lite kunnskap om inne-markedet i Norge Informasjonsrådgiver i ROSA, den norske bistandsorganisasjonen for ofre av menneskehandel, forteller at man i Norge har liten informasjon om «inne-markedet» for ufrivillig sexhandel.

- I ROSA møter vi for det meste utenlandske kvinner som er ofre for menneskehandel. Inne-markedet vet vi lite om, sier hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer