Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tjener på flyktningene

Frp-ordfører Terje Søviknes får seg kanskje en overraskelse når han får flyktningeregnskapet han har bedt om. Os kommune gjør nemlig god butikk på sine nye innbyggere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dersom Os kommune bruker integreringstilskuddet til det som det skal brukes til, går regnskapet i balanse og vel så det, sier sosialsjef Arne Skogedal til Bergens Tidende.

Frp-prins Terje Søviknes ba administrasjonen lage et regnskap over hva flyktningene koster kommunen utover statstilskuddet. Dette tallet ville han bruke til å argumentere for økt statstilskudd - dersom Os igjen skulle åpne kommune-grensene for flyktninger.

Regnskapet foreligger ikke ennå, men bunnlinja får neppe fortegnet Søviknes håpet.

Varaordfører Lisbeth Axelsen har i leserbrev i Bergens Tidende forklart at regnskapet skal vise inntekter og utgifter de første fem årene etter at flyktningene har ankommet kommunen. Et slikt regnskap har de siste årene endt i pluss i Os.

Fordi de ikke har brukt opp pengene fra staten, har Norges eneste Frp-kommune bygd opp et flyktningefond av overskuddet - som ikke nødvendigvis har blitt brukt til flyktningenes beste.

- Vi brukte av fondet til formål som lå litt i randkanten av det pengene egentlig skulle gå til, innrømmer tidligere ordfører Geirmund Dyrdal (KrF).

Pengene er blant annet brukt til en helsesøster-stilling, kurator i barneverns-tjenesten og en kontorutstilling i kommunens ekspedisjon.

VIL HA REGNSKAP: Frp-ordfører Terje Søviknes har bedt om regnskap over hva flyktningene koster Os kommune. Kanskje får han seg en overraskelse når han får det.