Tjener penger på hærverk

Aktivister i Tjen Folket oppfordres til tagging. Samtidig tilbyr et Tjen Folket-medlem å fjerne slikt hærverk gjennom et eget rengjøringsbyrå.

TJENER PENGER: Aktivistene i Tjen Folket / SOS Rasisme sprer tagging og graffiti på bygårder i Bergen, for så å tilby seg å fjerne liknende hæverk mot betaling. Inntektene hevder de går til SOS Rasisme. 

Foto: Privat
TJENER PENGER: Aktivistene i Tjen Folket / SOS Rasisme sprer tagging og graffiti på bygårder i Bergen, for så å tilby seg å fjerne liknende hæverk mot betaling. Inntektene hevder de går til SOS Rasisme. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| BERGEN (Dagbladet): Overskuddet fra grafittifjerningen skal gå til SOS Rasisme.

I en serie artikler har Dagbladet avdekket samrøre mellom maoistpartiet Tjen Folket og Nord-Eurpas største antirasistiske organisasjon SOS Rasisme. Men intet sted er samrøret mer spesielt enn i Bergen.

Her tilbyr selskapet «Riktig Renhold» nå sine tjenester.

En av deres spesialiteter er ifølge egne nettsider å fjerne graffiti og tagging fra vegger og hus.

En av personene bak renholdselskapet er Kaspar Vigestad (21). Vigestad er etter det Dagbladet kjenner til aktiv i Tjen Folket og nestleder i Hordaland SOS Rasisme.

Tjen Folket er velkjent for å tagge ned vegger i Bergen med bilder av «de fem store», Marx, Lenin, Engels, Stalin og Mao.

Vigestad er innehaver av enkeltmannsforetaket Riktig Renhold sammen med Henrik Solsand Steffensen (18). Ingen av disse har besvart Dagbladet henvendelser om saken, utover å be om alle spørsmål på e-post.

Mektige «Joe» Som Dagbladet tidligere har avslørt bestilles hærverk, blant annet på et skolebygg i Oslo, av ledelsen i Tjen Folket. Blant disse går en under kodenavnet «Joe». Dagbladet har identifisert «Joe» som Kjell Gunnar Larsen, SOS Rasismes mektige daglige leder og nestleder i Tjen Folket.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer