Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tjener rått på blodbad

Webhaiene tjener rått på kriser og katastrofer. Tusenvis legger inn ord som 'trenchcoat mafia' i kildekoden til hjemmesidene sine, og folk som vil lese om skole-massakren i Littleton i USA, havner på sider som tilbyr alt fra leker til sex.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Andre legger inn ordene for å få flere treff på hjemmesida si. De får betalt fra annonsørene sine etter hvor mange som ser eller trykker på reklamespottene på sida. Dermed tjener de mer penger på å lure folk til sidene sine.

Noel Turner som driver selskapet New York Show, er en av personene som har lagt inn 'trenchcoat mafia' i meta-tagsene i kildekoden. Turners firma selger teaterbilletter.

- Hvorfor skulle ikke jeg avertere for å tiltrekke kunder til annet enn de søkte? Sida mi kan være interessant for surferen, sier Turner til ABCNEWS.

- Det er mulig at noen synes det er uetisk. Men når du tenker over det - Internett er ikke et etisk sted. Etikken på nettet er ikke som etikken ellers i verden, sier Turner.

Det er ikke noe nytt fenomen at webhaier prøver å lure deg til sider du egentlig ikke ville se.

Det mest kjente eksempelet er adressen www.whitehouse.com som leder rett til en hjemmeside med 25.000 hardpornografiske filmer og bilder.