Rulleski fra Swenor:  Sport Import-eierne tjener seg rike på rulleski. Petter Northug er blant utøverne som profilerer merket Swenor. FOTO: TORBJØRN BERG / DAGBLADET
Rulleski fra Swenor: Sport Import-eierne tjener seg rike på rulleski. Petter Northug er blant utøverne som profilerer merket Swenor. FOTO: TORBJØRN BERG / DAGBLADETVis mer

Tjener seg rike på rulleski

Brødrene Vidar og Jimmy Nordli i Trøsken i Østfold begynte med rulleski lenge før langrennsbølgen skylte over Norge. Nå høster de fruktene av å være tidlig ute, og profileres av blant andre Petter Northug.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Selv om påsken såvidt har passert, har rulleskisesongen allerede vart lenge. På Østlandet har de ivrigste kunnet gå på tørr asfalt i over en måned. Med skiftende klimatiske forhold kan det være lett å tro at markedet for rulleski kommer til å øke fremover. Det er gode nyheter for rulleskiprodusentene, skriver Finansavisen.

- Vi selger jevt og trutt og har ikke merket all verden til den milde vinteren, sier Jon Pedersen i Sport Import.

De mediesky eierne er ikke lette å få i tale, og det er Pedersen som uttaler seg til pressen.

Svært lønnsomt Sport Import i Trøsken utenfor Sarpsborg er en av de flinkeste leverandørene i sportsbransjen. Selskapet tjener svært bra på produksjon og salg av rulleski av merket Swenor. Det lille selskapet, som eies av brødrene Jimmy og Vidar Nordli 50/50, solgte rulleski for 22 millioner kroner i fjor. Før skatt satt de to igjen med rett over 10 millioner kroner, hvorav en snau million riktignok skyldes finansinntekter.

Det er likevel marginer de fleste andre bare kan drømme om, skriver Finansavisen.

Akkurat hvor mange par selskapet selger, vil ikke Pedersen ut med overfor avisen, men trolig er Swenor fremdeles størst på rulleski i Norge, selv om andre aktører tar innpå. Etterhvert som trenden med langrenn har økt, har også flere aktører kastet seg på. I fjor kjøpte Swix svenske Pro Ski, som nå har byttet navn til Swix. De la heller ikke skjul på at de satset på å øke salget fra rundt 5.000 par til det dobbelte. Alpina er en annen aktør som blant annet selger mye til XXL.

Flere nyheter Truet på livet etter rulleski-kommentar
Rekordsalg av rulleski
45 norske VM-gull gjorde 2013 til et toppår