Tjener til studiene på børsen

Studietida er langt ifra en økonomisk prøvelse for alle. Mange studenter ved Handelshøyskolen BI i Sandvika tjener nok på aksjespekulasjon til å kunne betale hele den fire år lange utdanningen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
  • En student tjente 360 000 kroner fra fredag til mandag.
  • En annen fordoblet pengene sine i løpet av en uke.

Hvor mange studenter ved Handelshøyskolen BI i Sandvika utenfor Oslo som tjener godt på denne aktiviteten, er det ingen som vet.

- Det er ikke vanlig at studentene skryter når de har gjort det bra på børsen, sier Didrik Kjeldahl.
Han er daglig leder for Stiftelsen Aktie, hvis formål er å gjøre børsinformasjon tilgjengelig for medstudentene. Stiftelsen har 15 medlemmer. Via en egen parabolantenne på skolens tak kan studentene nå følge med på børsutviklingen «live», omtrent som et meklerhus.

Både daglig leder og medlem Jens Haavardsen spekulerer på børsen. Hvor mye de selv håver inn på aktiviteten, vil de ikke ut med.
- Det er i hvert fall ti stykker i min klasse som har tjent nok på børsen til å kunne betale for hele studiet. Vi har jo fått med oss to gode år på børsen allerede, sier Kjeldahl, som går tredje året.

VIA SATELITT: Studentene Didrik Kjeldahl og Jens Haavardsen i Stiftelsen Aktie ved BI i Sandvika tar ned kontinuerlige oppdateringer om utviklingen på børsen via egen praabolantenne på taket.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer