Tjenerklasse-debatten: - Det er ingen tvil om at folk blir grovt utnyttet

Arbeidslivskriminalitet er et økende problem, sier Høyre.

- GROVT UTNYTTA: - Jeg vil ikke kalle det for en tjenerklasse, men det er ingen tvil om at folk blir grovt utnytta, sier leder for Stortingets arbeids- og sosialkomité, Arve Kambe (H), til Dagbladet. Foto: CHRISTIAN ROTH CHRISTENSEN/DAGBLADET
- GROVT UTNYTTA: - Jeg vil ikke kalle det for en tjenerklasse, men det er ingen tvil om at folk blir grovt utnytta, sier leder for Stortingets arbeids- og sosialkomité, Arve Kambe (H), til Dagbladet. Foto: CHRISTIAN ROTH CHRISTENSEN/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Jeg vil ikke kalle det for en tjenerklasse, men det er ingen tvil om at folk blir grovt utnyttet, sier leder for Stortingets arbeids- og sosialkomité, Arve Kambe (H), til Dagbladet.

Onsdag sa den frivillige organisasjonen, Selvhjelp for innvandrere og flyktninger (Seif), til Dagbladet at vi har «fått en ny tjenerklasse i Norge».

Organisasjonen drukner nå i arbeidskrimsaker, og det siste året har de hatt mer enn en fordobling i saker som handler om uverdige arbeidsforhold, trusler mot ansatte, og luselønn helt ned til noen tikroner i timen.

Torsdag fikk organisasjonen støtte fra Ap's Anette Trettebergstuen: «Ja, vi har fått en ny tjenerklasse i Norge. Det ser vi i flere bransjer», sa hun.

- Økende problem - Arbeidslivskriminalitet har økt for hvert år de siste ti åra. Høyre aksepterer ikke at mennesker behandles på en slik måte, som Seif rapporterer om, sier Kambe. Høyre-politikeren sier at utspillet til Seif er så bra, at han nå inviterer organisasjonen til Stortinget for å møte hele Høyres fraksjon i arbeids- og sosialkomiteen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer