BESLAGLA 39 HUNDER: Banden hadde spesialisert seg på å selge valper som forlengst burde vært hos veterinæren. Foto: RSPCA
BESLAGLA 39 HUNDER: Banden hadde spesialisert seg på å selge valper som forlengst burde vært hos veterinæren. Foto: RSPCAVis mer

Tjente 100 000 i uka på å selge syke og døende valper

- Dyremishandling på et industrielt nivå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tre menn og tre kvinner fra Oldham utenfor engelske Manchester innrømmet i retten denne uka at de har vanskjøtt dyrene.

Ifølge påtalemyndigheten har de tjent opptil 8000 pund (rundt 100 000 kroner) i uka på å selge syke og døende valper.

- Alt Crumpet ville var å krype sammen i armene mine, og jeg gråt hele tida. Å miste ham er det verste jeg noen sinne har vært med på, sier Kimberly McDonald ifølge Sky News.

39 valper McDonald er blant dem som er rammet, og valpen Crumpet døde etter bare 13 dager hos henne.

- Denne saken opprørt datteren vår. Hun har ikke bare mistet hunden sin dager etter at hun ble kjent med den, men hun har også med selvsyn sett hvor onde noen mennesker kan være, forteller kvinnen.

Politiet i Greater Manchester og representanter fra RSPCA (den britiske dyrebeskyttelsen) gjennomførte en razzia hos de tre parene tilbake i november 2013, og tok hånd om 39 valper.

Seks av dem var i så dårlig befatning at de ble avlivet, og 65 prosent av de andre ulike skader og helsemessige problemer.

Foto: RSPCA
Foto: RSPCA Vis mer

- Dette viser organisert kriminalitet og dyremishandling på et industrielt nivå. De leier hus og forsøker å framstå som vellykkede familier, og fra slike omgivelser selger de disse syke valpene, sier Ian Briggs ved RSPCA.

Alle dømt Etter at kunder kjøpte hunder av gjengen, oppdaget mange raskt at noe var galt med dem. Noen måtte ta dyrene inn og ut av veterinærer, og betalte i dyre dommer for dette. Andre valper døde etter kort tid.

Alle de seks tiltalte ble dømt, til ulike grader av fengselsstraffer. De er også bannlyst fra hundehold resten av livet.

Ingen av dem ville i løpet av rettssaken fortelle noe om hvordan de fikk tak i valpene, skriver Manchester Evening News.

- Denne saken har ført til forferdelige følger, ikke bare for de unge dyrene, men også for dem som har måttet rydde opp etter dere, sa dommer Qureshi i rettssalen.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram