Prosjektet Spikerverket i Nydalen er utsolgt. En av leilighetene hoppet 1,3 millioner kroner i verdi før den var innflyttingsklar. Foto: DNB Eiendom / Involve.
Prosjektet Spikerverket i Nydalen er utsolgt. En av leilighetene hoppet 1,3 millioner kroner i verdi før den var innflyttingsklar. Foto: DNB Eiendom / Involve.Vis mer

Tjente 1,3 millioner kroner før nøkkelen ble satt i døra

Kjøperen snudde seg rundt og solgte leiligheten før innflytting. Gevinst: 1,3 millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Sammenlignet med samme tid i fjor var salget av nye boliger i perioden fra juli til og med september i år opp 26 prosent på landsbasis. Det er ifølge Finansavisen det nest beste salget som er registrert for 3. kvartal siden målingene startet i 1999.

Solid prisoppgang

- Det er kun slått av 3. kvartal 2004. Ser vi på tolvmånedersendringen har det vært sammenhengende vekst i salget av nye boliger på landsbasis siden juni 2014, sier Per Jæger, adm. direktør i Boligprodusentenes Forening, til Finansavisen.

Og som tidligere i år er det Oslo som drar lasset. I hovedstaden er nyboligsalget opp 57 prosent i 3. kvartal, sammenlignet med tilsvarende periode i fjor.

I prosjektet Spikerverket i Nydalen i Oslo har eiendomsmegler Kristine Grønn i DNB Eiendom nylig videresolgt en leilighet som ennå ikke er innflyttingsklar. Det skjer først i løpet av kvartalet vi nå er inne i.

1,3 millioner kroner i gevinst

Ifølge Finansavisen ble leiligheten kjøpt for 3,67 millioner kroner da den var på tegnebrettet.

- Den ble solgt igjen i slutten av september for 4,95 millioner kroner, forteller Grønn. Vi snakker altså om en prisoppgang på nesten 1,3 millioner kroner i perioden, uten at den opprinnelige kjøperen rakk å overta nøklene, sier Grønn til Finansavisen.

- Men når boligen selges videre før den er overtatt slipper man dokumentavgift på leiligheten, det er kun dokumentavgift på tomteverdien, påpeker Grønn.

Kjempehøst

- Hvordan har høsten vært så langt i boligmarkedet?

- Det har vært en kjempehøst, både i bruktmarkedet og for nye boliger. Slik markedet er i Oslo nå sitter vi ofte med hakeslepp etter endt budrunde, avslutter Grønn.

Andre økonominyheter:
Fikk nøkkelen i juni og solgte etter få uker: Gevinst 1,6 millioner
Norges Røde Kors: Gir blaffen i svindelpenger