Foto: REUTERS/Rick Wilking.
Foto: REUTERS/Rick Wilking.Vis mer

Tjente 20 millioner på marihuana

Spådd at omsetninga vil nå 190 millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I januar i år ble Colorado den første delstaten i USA som legaliserte cannabis til privat bruk.

Nå viser nye tall at Colorado samlet inn litt mer enn to millioner dollar på salg av marihuana i januar, skriver Denver Post.

Mesteparten av skatteinntektene kom fra butikker i Denver, og i alt 59 bedrifter omsatte for 14 millioner dollar.

Brukes på skole I Denver har den nye loven også gitt sine merknader på eiendomsmarkedet.

Nå er det stor rift om lagerplassen for cannabisprodusenter.

Guvernør John Hickenloopers budsjettkontor har spådd at omsetninga for de første seks månedene av 2014 ville nå 190 millioner kroner.

Hickenlooper har bestemt at de første 40 millionene som tjenes inn på dette skal brukes til å pusse opp skoler.

- Vil bli stanset Amerikansk narkotikalovgivning reguleres under føderal lov, og det er fortsatt et spørsmål om president Barack Obama synes at den bør endres.

Cannabis er klassifisert som narkotika under Controlled Substances act fra 1970, sammen med andre stoffer som LSD og heroin.

- Så snart disse statene forsøker å implementere disse lovene, vil de føderale myndighetene forsøke å stenge dem, sier Kevin Sabet, som tidligere var presidentens rådgiver i narkotikaspørsmål, til NBC.

Håpet er lysegrønt Eugene Jarecki skriver i The Guardian at vedtakene om legalisering av cannabis i Colorado og California kan bety begynnelsen på slutten for krigen mot narkotika.

Føderale agenter har arrestert en rekke personer som har dyrket eller solgt marihuana i California, etter at staten legaliserte medisinsk bruk av marihuana.

Tilhengerne av de nye lovforslagene mener at cannabislovene i Califorina er så uklare at det gir føderale myndigheter større anledning til å slå ned på dyrkere og distributører i solskinnsstaten.

De mener lovene som velgerne stemte over i Colorado og Washington er mindre tvetydige, og håper at de dermed blir vanskeligere å overkjøre statenes ønsker.