Berit Wattne Ansem:  Håper The Pure Water Company kan vokse ytterligere utenfor Oslo. Foto: Silje Sundt Kvadsheim, Finansavisen.
Berit Wattne Ansem: Håper The Pure Water Company kan vokse ytterligere utenfor Oslo. Foto: Silje Sundt Kvadsheim, Finansavisen.Vis mer

Tjente 3,8 millioner kroner på å selge vann

Berit Wattne Andsem viser at man kan tjene millioner av kroner på å selge vann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Forretningsideen til The Pure Water Company er å selge vannabonnement til norske bedrifter. Tre filtre - et partikkelfilter, et karbonfilter og et UV-filter - sørger for at vannet er uten partikler, klart og rent og uten bakterier.

Samarbeider med byggeierne - Vi kan installere systemet i eksisterende bygg, men foretrekker å komme inn under bygge- eller rehabiliteringsprosessen, slik som her på Aker Brygge. Vi inngår et samarbeid med byggeierne, og så investerer Pure Water i installeringen av systemet, sier Berit Wattne Andsem, adm. direktør i Pure Water, til Finansavisen.

- Hva koster det å abonnere på vann?
- Leieprisen kunden betaler avhenger av blant annet antall tappetårn, hvordan anlegget er installert i bygget og hvor mange meter med slanger det er, sier Andsem til Finansavisen.

Mange år med tap Selskapet ble etablert i 1997, og i mange år har pengene rent ut av selskapet. I 2014 snudde trenden.

Ifølge Finansavisen ble fjorårets overskudd på 3,8 millioner kroner av en omsetning på 25,2 millioner kroner. I løpet av de fem foregående årene gikk selskapet med et samlet underskudd på 3,3 millioner kroner før skatt.

Pure Water eies 100 prosent av Pure Water Holding AS, et selskap som eies 100 prosent av Ludvig Lorentzen AS. Christian Bjelland har tidligere vært inne på eiersiden, men solgte seg ut i 2005.

Flere nyheter Rekordrask kjemperabatt - kuttet prisen med 6 mill.
Treroms leilighet steg 1,1 millioner på fire måneder
Spår fortsatt vekst i boligmarkedet