Pizzabakeren:  Opplever stor suksess med sitt konsept. Foto: Anders Horntvedt, Finansavisen.
Pizzabakeren: Opplever stor suksess med sitt konsept. Foto: Anders Horntvedt, Finansavisen.Vis mer

Tjente 41 millioner kroner på pizza i fjor

- På samlingene våre er det bare halleluja, sier pizzabakeren Jan Henrik Jelsa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Kjeden Pizzabakeren skal i snitt åpne et nytt utsalg hver niende dag i år.  

Høyt tempo - Det vi opplever nå for tiden, er ekstremt. Vi har stor pågang på nye prosjekter, og skal åpne mellom 20 og 25 utsalg fra nå og ut året. I tillegg var 2014 helt fantastisk, sier William Gulliksen, forretningsutvikler og medeier i Pizzabakeren Invest, til Finansavisen.  

Startet i Stavanger Pizzakjeden startet i Stavanger, og har vokst år for år. Kjeden har 108 utsalg i Norge samt to i Sverige og to i Danmark. De er representert i alle fylkene i Norge, men Østlandet er så langt kjedens svakeste punkt.  

Det har franchisetakerne Benedicte Løge og ektemannen Thomas Myhre planer om å gjøre noe med. I februar åpnet de sin første Pizzabakeren-filial på Lambertseter i Oslo, skriver Finansavisen.  

Pengemaskin Gründer og adm. direktør Jan Henrik Jelsa oppgir at omsetningen ut fra butikk økte fra 554 millioner kroner i 2013 til 634 millioner kroner i 2014, med moms. Omtrent halvparten av veksten skyldes nye utsalg, mens organisk vekst i eksisterende utsalg var på 8,5 prosent.

Ifølge Finansavisen satt selskapet satt igjen med 41 millioner kroner før skatt i 2014, mot 34 millioner året før. I franchisevirksomhetene økte resultatene fra 42,2 millioner i 2013 til over 50,5 millioner i 2014.  

Jelsa oppgir at Pizzabakeren har slått både Dolly Dimple?s og Peppe?s Pizza i antall utsalg, men at forretningsmodellen er annerledes.  

Enkelt og kostnadseffektivt - Vi er en take away-kjede, mens Dolly Dimple?s og Peppes Pizza er restauranter med tilleggsprodukter og alkohol. Vi driver enkelt og kostnadseffektivt. Det skal se ordentlig ut, men vi har ikke noe fancy greier, sier Jelsa til Finansavisen.

Flere økonominyheter Mener Finanstilsynet bommer fullstendig
Boligprisene stiger, men ikke overalt
Frykter at rentekutt vil fyre opp markedet