Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tjente 50 millioner kroner i fjor

Nå ønsker tidligere Skagen-topp Kristian Falnes å redusere risikoen.

Kristian Falnes tror det blir tøffere å tjene penger i 2017. Foto: Iván Kverme.
Kristian Falnes tror det blir tøffere å tjene penger i 2017. Foto: Iván Kverme. Vis mer

(Finansavisen): Over to år er gått siden Kristian Falnes forlot Skagen Fondene, for å bli privat investor. Nå forvalter den tidligere investeringsdirektøren og forvalteren egne midler for rundt 350 millioner kroner.

Gode tider

- Det går bra. Jeg slipper å forholde meg til dokumentasjon og retningslinjer, og gjør det jeg synes er kjekt. Samtidig prøver jeg å gå litt mot strømmen, i tråd med investeringsfilosofien til Skagen, sier Falnes til Finansavisen.

Med en avkastning på 38 prosent på norske aksjer og 16 prosent på kredittobligasjoner i fjor, endte den totale avkastningen, ifølge Finansavisen, på 15 prosent – eller rundt 50 millioner kroner.

For tiden har han om lag 45 prosent av midlene i aksjer, 25 prosent i høyrenteobligasjoner og 30 prosent i kontanter eller pengemarkedsfond.

Siste fasen av et bullmarked

- Jeg tror aksjemarkedet kan gjøre det godt i første halvår, men at vi er i siste fasen av et bullmarked, så jeg vil gradvis ta ned risikoen både på aksje- og obligasjonssiden, sier Falnes til Finansavisen.

Han viser til at kredittspreadene har falt, og at man ikke får betalt for å satse på obligasjoner.

- Man bør benytte det sterke markedet de neste månedene til å redusere risikoen og ta penger av bordet. Jeg vet ikke akkurat når korreksjonen kommer, men når pengeflyt er det eneste argumentet for videre aksjeoppgang begynner det å bli farlig. Da går ikke regnestykkene lenger opp, avslutter Falnes.

Andre økonominyheter:
Obos-leilighet ble solgt for 26 millioner kroner
Olav Thon gir bort 43 millioner – disse får pengene

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling