Kristian Falnes tror det blir tøffere å tjene penger i 2017. Foto: Iván Kverme.
Kristian Falnes tror det blir tøffere å tjene penger i 2017. Foto: Iván Kverme.Vis mer

Tjente 50 millioner kroner i fjor

Nå ønsker tidligere Skagen-topp Kristian Falnes å redusere risikoen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Over to år er gått siden Kristian Falnes forlot Skagen Fondene, for å bli privat investor. Nå forvalter den tidligere investeringsdirektøren og forvalteren egne midler for rundt 350 millioner kroner.

Gode tider

- Det går bra. Jeg slipper å forholde meg til dokumentasjon og retningslinjer, og gjør det jeg synes er kjekt. Samtidig prøver jeg å gå litt mot strømmen, i tråd med investeringsfilosofien til Skagen, sier Falnes til Finansavisen.

Med en avkastning på 38 prosent på norske aksjer og 16 prosent på kredittobligasjoner i fjor, endte den totale avkastningen, ifølge Finansavisen, på 15 prosent – eller rundt 50 millioner kroner.

For tiden har han om lag 45 prosent av midlene i aksjer, 25 prosent i høyrenteobligasjoner og 30 prosent i kontanter eller pengemarkedsfond.

Siste fasen av et bullmarked

- Jeg tror aksjemarkedet kan gjøre det godt i første halvår, men at vi er i siste fasen av et bullmarked, så jeg vil gradvis ta ned risikoen både på aksje- og obligasjonssiden, sier Falnes til Finansavisen.

Han viser til at kredittspreadene har falt, og at man ikke får betalt for å satse på obligasjoner.

- Man bør benytte det sterke markedet de neste månedene til å redusere risikoen og ta penger av bordet. Jeg vet ikke akkurat når korreksjonen kommer, men når pengeflyt er det eneste argumentet for videre aksjeoppgang begynner det å bli farlig. Da går ikke regnestykkene lenger opp, avslutter Falnes.

Andre økonominyheter:
Obos-leilighet ble solgt for 26 millioner kroner
Olav Thon gir bort 43 millioner – disse får pengene