Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tjente 6,5 mill på dødsspriten

Kriminalpolitiet mener spritkongen Erik Fallo kan ha hatt en bruttoinntekt på 6,5 millioner kroner på salg av metanolholdig sprit.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo-politiet har siktet Fallo for giftdrap på ni personer, fire kvinner og fem menn. Nå omfatter siktelsen ytterligere to personer, begge menn, som drakk metanolsprit og ble alvorlig syke, men begge overlevde.

Fallo møter i dag i Oslo tingrett. Påtalemyndigheten vil begjære varetektsfengsling i ytterligere fire uker. Straffesaken mot Fallo er berammet til 28. februar neste år.

Forsvarer Tore Eriksen sier til Dagbladet at Fallo vil begjære seg løslatt.

130 kroner literen

Ifølge siktelsen har Fallo solgt 50 000 liter sprit til 130 kroner pr. liter. Partiet ble tatt inn i to omganger i 2002. Denne spritsmuglingen har Fallo tilstått, ifølge forsvareren.

Kriminalpolitiet mener at Fallo hadde planer om å smugle 120 000 liter fra Portugal til Norge. Ifølge politiet ble 10 000 liter tatt av tollere i Malmö, mens ca. 80 000 liter ble stående på et lager i Tyskland. Politiet fant spritcontaineren i fjor vinter.

Dødsfallene har skjedd i to perioder. De første fem dødsfallene knytter politiet til perioden før Fallo ble varetektsfengslet høsten 2002 i kjølvannet av metanolsaken i Moss.

Fallo-saken og Mosse-saken skal imidlertid ikke ha noe med hverandre å gjøre.

Metanolsprit fra Portugal

Metanolspriten som ble solgt i Moss, var smuglet inn fra Karlstad-området i Sverige. Fallos metanolsprit skal ha kommet til Norge fra Portugal.

De fire siste dødsfallene skjedde i år, etter at metanolspriten på nytt kom på markedet. Knut Sørensen, som døde i sommer, kjøpte og drakk metanolspriten i fjor, og døde 16. juni etter et langt og smertefullt sykeleie.

De tre siste på lista har alle kjøpt og drukket metanolspriten, før de døde i vår og sommer.Fallos medsiktede, Per Fossum, er siktet i forbindelse med tre av dødsfallene.

I RETTEN I DAG: Ifølge siktelsen skal Erik Fallo ha solgt 50 000 liter sprit til 130 kroner pr. liter.
503 Service Unavailable
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media