DOBLET INNTEKTEN: Eiendomsmegler Nils O.M. Nordvik i eiendomsmeglerne Nordvik & Partners tjente 6,5 millioner i fjor. Kona Merete Kristin Brodal Nordvik er fagansvarlig og økonomosjef i ektemannens firma. Sammen med datteren Victoria bor de på Bygdøy i Oslo. Foto: Siv Johanne Seglem / Dagbladet
DOBLET INNTEKTEN: Eiendomsmegler Nils O.M. Nordvik i eiendomsmeglerne Nordvik & Partners tjente 6,5 millioner i fjor. Kona Merete Kristin Brodal Nordvik er fagansvarlig og økonomosjef i ektemannens firma. Sammen med datteren Victoria bor de på Bygdøy i Oslo. Foto: Siv Johanne Seglem / DagbladetVis mer

Tjente 6,5 millioner på brennhett eiendomsmarked

- Dette handler om hardt arbeid, sier eiendomsmegler Nils O. M. Nordvik, som doblet inntekten i fjor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Eiendomsmarkedet går så det suser, og flere av de mest kjente eiendomsmeglerne i Norge tjente godt i fjor.

Den som tjente best av de profilerte eiendomsmeglerne var Nils Ole Martin Nordvik. Han eier 36,5 prosent av Nordvik & Partners Eiendomsmegling AS.

Ifølge skattelistene for 2010 står Nordvik oppført med en inntekt på vel 6,5 millioner. Han er et kjent navn som ofte figurerer helt i toppen blant landets best lønnende eiendomsmeglere, ifølge skattelistene, og i 2010 har han mer enn doblet likningsinntekten fra fra 2009.

- Vi er et godt team i Nordvik & Partners, det er en viktig årsak til at vi gjør det så godt. Men dette handler om å jobbe hardt. Jeg jobber fra morgen til kveld, ofte syv dager i uka. Skal man gjøre det godt som eiendomsmegler så må man være tilgjengelig til enhver tid, forteller Nils O. M. Nordvik, til Dagbladet.

Luksusmarkedet Han forteller at han i fjor solgte mest leiligheter på Oslo vest og i Bærum. I tillegg har han og kollegene en lang arm inn i de mest populære fritidsområdene, som Hemsedal og Norefjell.

- Også jobber vi nok litt mer enn andre i det litt mer luksuriøse markedet. Norge er et rikt land og mange har mye penger. Dyrere eiendommer gir selvfølgelig høyere inntekter for meg som megler. Jeg solgte nettopp en villa i 20-millionersklassen, sier Nordvik

Ifølge norges eiendomsmeglerforbund steg boligprisene i Norge med 6,7 prosent i 2010.

Samfunnsproblem Kåre Willoch mener de høye boligprisene er et stort samfunnsproblem.

- De krever tiltak av størrelse, har Kåre Willoch uttalt til nettstedet E24

Willoch mener det bør tenkes som på 50- og 60-tallet. Da ble store drabantbyer som Lambertseter og Stovner bygget ut i Oslo, mens Fyllingsdalen gjennomgikk en storstilt forandring i Bergen. Willoch mener tiden er moden for en lignende storsatsing.

Nordvik er enig med Willoch i at det er alt for få boliger i de største norske byene.

- Nå er det er press i markedet, og vi trenger flere boliger. Det er boligmangelen som drar prisene opp, sier Nordvik.

Steg 10 prosent Det kan se ut som flere har tjent gode penger på et marked som i de største byene er sprengt, og som hadde en prisstigning på nesten 10 prosent fra fra august i fjor til august i år.

Bransjens best betalte kvinne, Camilla Sem må finne seg i å se den skattbare inntekten synke fra 4,5 millioner kroner til 3,5 i 2010.

Den som tjente nest best på lista over de profilerte eiendomsmeglerne, var Torbjørn Ek. Han tjente 4,7 millioner, mens nummer tre på lista var Christian Haatuft med nesten 4,6 millioner.

Han er daglig leder og styremedlem i Eiendomsmegler 1 på Geilo. Det er ifølge deres nettside, et av meglerkontorene i Norge som selger flest fritidseiendommer.

Som Dagbladet skrev i forrige uke planlegger 90 000 å kjøpe hytte. Det kommer fram i ferske tall Boligmeteret, som utarbeides av Prognosesenteret for Eiendomsmegler 1.

En tredjedel av disse drømmer om hytte på fjellet.

- I boligbarometeret for september svarte 65000 husstander at de har konkrete planer å kjøpe hytte. I tillegg har 30000 planlagt å kjøpe hytte på sikt, uttalte Bjørn Erik Øye, partner i Prognosesenteret, til Dagbladet

Ikke alle tjener penger
Det er blitt formidlet til sammen 71 041 eiendommer i Norge hittil i år. Dette er en økning på nesten 16 prosent fra samme periode i fjor, ifølge Dagens Næringsliv

I Finanstilsynets oversikt over omsetningen til 554 eiendomsmeglerforetak, kommer det fram at ikke alle tjener penger i et marked med lynraske handler og stadig høyere priser.

Regnskapstallene fra første halvår 2011 viser at 18 prosent av foretakene hadde negativt driftsresultat.