Tjente godt på børsboble

Dan Børge Akerø og Simon Yuen håvet inn penger i fjor på børsboblen Global Money Games. Akerø tjente 13 ganger så godt i 1997 som i året før. For Yuen ble fjoråret så godt at han havnet på 32. plass på inntektstoppen i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Mens andre investorer tapte så det sved på børsboblen Global Money Games (GMG), kom frontfigurene Dan Børge Akerø og Simon Yuen seg ut i tide. Bare et par måneder etter at internettspillet ble lansert, solgte de store aksjeposter.

Akerø fikk rikelig betalt for sin innsats. I 1997 tjente han 10,5 millioner kroner og betalte 3,1 millioner i skatt. Han har en formue på 10,9 millioner. Inntekten hans var 13 ganger så høy i 1997 som året før. Likningen for 1996 viser at mediekjendisen tjente litt over 800000 og betalte 250000 i skatt. Da hadde han null i formue.

Akerø svarte ikke på Dagbladets skriftlige henvendelse i går.

Kinamat-kongen Simon Yuen var også sterkt inne i GMG. Han 40-doblet inntekten sin fra 1996 og suser inn på 23. plass på lista over de i Oslo som tjente mest i fjor. I 1997 hadde Yuen 28 millioner kroner i inntekt og betalte 8,1 millioner i skatt.

- Til dels kommer inntektene mine fra Global Money Games. Men jeg driver med andre virksomheter også. Men nå har jeg ikke tid til å prate, jeg er midt i forhandlinger, sier Simon Yuen til Dagbladet når samtalen kommer inn på GMG. I 1996 hadde han 5,5 millioner i formue. I fjor var denne økt til 18,8 millioner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer