Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tjente millioner og fikk sosialhjelp

Drosjesjåfører i Oslo anmeldt for å ha jukset til seg sosialhjelp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): 62 nye drosjesjåfører er mistenkt for bedrageri med sosialstøtte. Én av dem skal ha kjørt inn 2,5 millioner svart, samtidig som han mottok nesten 400.000 kroner fra sosialkontoret.

Kommunerevisjonen i Oslo har hatt en ny sjekk av drosjesjåfører. For halvannet år siden anmeldte de 48 personer, nå er 62 nye saker på bordet, skriver Aftenposten i dag.

- Lærer de aldri? Det er overraskende at de tør. Vi er nødt til å utvide våre undersøkelser av bransjen, sier kontrollsjef Jan Egil Kristiansen ved Oslo likningskontor til Aftenposten.

Beløpene som er svindlet til seg er langt større denne gangen. En person har kjørt inn 1,2 millioner kroner i kredittkjøring. Det vil si at han samlet har tjent rundt 2,5 millioner kroner svar fordi kredittkjøring utgjør halvparten av samlet omsetning. Samtidig mottok mannen 380.000 kroner i sosialhjelp.

En annen har fått over en halv million i sosialhjelp, mens han har kjørt inn over én million svarte kroner.

Administrerende direktør i Norges Taxiforbund, Wiggo Korsnes, er oppgitt over de nye avsløringene.

- Dette er jo helt håpløst. Myndighetene må sørge for at disse personene ryddes vekk fra bransjen, sier Korsnes til Aftenposten.

image: Tjente millioner og fikk sosialhjelp