REKORD I FJOR, NULL I ÅR?: Norway Cup sparkes denne uka i gang på Ekebergsletta i Oslo. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix.
REKORD I FJOR, NULL I ÅR?: Norway Cup sparkes denne uka i gang på Ekebergsletta i Oslo. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix.Vis mer

Tjente millioner på fotballfest

Norway Cup-rekord, både sportslig og økonomisk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Verdens største fotballturnering sparkes denne ukai gang på Ekebergsletta i Oslo.

Finansavisen kan fortelle at Norway Cup i fjor satte rekord - både i antall lag og rent økonomisk.

2200 lag var med

Totalt satt Bækkelagets sportsklubb (BSK) igjen med 6,5 millioner kroner, sammenlignet med 1,9 millioner kroner i 2015.

Omsetningen steg ifølge avisen fra 77,9 til 95,1 millioner kroner.

- Bunnlinjen vår avhenger mye av antallet lag som er påmeldt. 2199 deltakende lag i 2016 var soleklar rekord, og nesten 600 flere lag enn i 2015. Vi gjennomførte samtidig en omlegging av kostnadsstyringen, tettet flere kostnadssluk og igangsatte et profesjonelt sponsorarbeid. Vi utsatte også noen investeringer til 2017, sier generalsekretær Tony Yngvar Isaksen i BSK/Norway Cup.

Investert betydelig

Betydelige midler er i år investert i infrastruktur og økt banekvalitet.

Finansavisen minner om at BSK legger tallene fra Norway Cup inn i selskapet BSK/Norway Cup, der klubbens økonomi også driftes fra.

Selskapet har derfor ikke tall utelukkende for fotballturneringen, men Norway Cup står for det aller meste av både inntektene og resultatene i BSK/Norway Cup.

Reddes av frivillige

Men generalsekretæren understreker overfor avisen at de er helt avhengige av frivillige for å få turneringen og regnskapet til å gå rundt.

BSK selv stiller med 1600 frivillige, mens de seks samarbeidsklubbene stiller med ytterligere 1000. Totalt har BSK/Norway Cup 14 heltidsansatte som jobber med turneringen året rundt.

- Regnskapet viser ikke verdien av dette arbeidet, og hadde alle frivillige hatt timelønn ville ikke regnskapet vært pent i det hele tatt. Vi må rette en stor takk til dem, uten frivillige ville dette aldri gått, sier Isaksen til Finansavisen.

- Sikter mot null i år

Det meste av overskuddet pløyes ifølge generalsekretæren tilbake til barne- og ungdomsidretten i BSK og andre klubber i Oslo-området.

Resten går til å videreutvikle Norway Cup

Men Isaksen frykter ifølge avisen at det ikke blir noe overskudd å fordele i år.

- I år ender vi opp med i underkant av 2000 lag. Det gjør budsjettet strammere. Nå er målsetningen å gå i null, sier han til Finansavisen.

De knapt 2000 lagene, som for øvrig teller 30.000 spillere fra 52 land, skal i løpet av årets turnering spille 6.000 kamper som skal dømmes av i alt 400 dommere.

Andre økonominyheter:
Fullt hus i aksjer for Halvard Hanevold
Optimist ønsker å produsere 70.000 kajakker i Fredrikstad