Vannkunsten, som er de ni byggene som sees i en klynge midt i illustrasjonen, består av 214 leiligheter, men foreløpig er kun to salgstrinn lagt ut. Illustrasjon: Oslo S Utvikling.
Vannkunsten, som er de ni byggene som sees i en klynge midt i illustrasjonen, består av 214 leiligheter, men foreløpig er kun to salgstrinn lagt ut. Illustrasjon: Oslo S Utvikling.Vis mer

­ Tjente nær en halv milliard i Bjørvika

- Nyboligmarkedet i Oslo er i gang igjen, sier Rolf Thorsen i Oslo S Utvikling.

(Finansavisen.no): - Som meglerne våre pleier å si, 4. mai 2017 stoppet markedet. Fra et veldig høyt tempo gikk salgstakten kraftig, kraftig ned. Derfra ut og ut året solgte vi bare en håndfull leiligheter, sier adm. direktør Rolf Thorsen i Oslo S Utvikling (OSU), til Finansavisen.

Eiendomsutviklingsselskapet står bak en betydelig andel av Bjørvika-utbyggingen, og blant boligprosjektene i porteføljen finner man Eufemias Hage, Eufemias Plass og Dronninglunden.

Selv om nyboligmarkedet bremset kraftig i løpet av fjoråret, økte driftsinntektene til Oslo S Utvikling med 63 prosent og resultatet før skatt hoppet opp til nær en halv milliard kroner, skriver avisen.

Ifølge årsrapporten beløp boligsalget seg til 665 millioner i 2017 mot 573 millioner i 2016.

Thorsen påpeker at noe av forklaringen er det knallsterke nyboligsalget i 2016.

- Vi inntektsfører boligsalget etappevis, i takt med graden av ferdigstillelse i prosjektene. Endel av det sterke salget i 2016 ble dermed først inntektsført i fjor. I tillegg solgte vi veldig bra i det meste av første halvår 2017, sier Thorsen til Finansavisen.

Det samme regnskapsprinsippet anvendes ved salg av kontorbygg. Sommeren 2017 ble det kjent at OSU hadde solgt kontorbygget Eufemia, også det beliggende i Bjørvika, for 1,7 milliarder kroner.

720 av disse millionene ble inntektsført i fjor, viser årsrapporten.Andre økonominyheter:

- Toll på bil vil være en krigserklæring
Har tjent 108 mill. på to uker