Tjostolv Moland (28) og kameraten (27) flyktet inn i jungelen mens kulene suste rundt dem

De to skal være tilknyttet den private sikkerhetsbransjen, og var på vei til militært overlevelseskurs i Kongo.

Tjostolv Moland (28) og kameraten (27) flyktet inn i jungelen mens kulene suste rundt dem
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): Med bare ryggsekk skal 28-åringen Tjostolv Moland (28) og kameraten (27) ha flyktet inn i jungelen mens kulene suste rundt hodene på dem.

I leiebilen lå sjåføren igjen død. Angivelig skutt og drept av ranere som overfalt dem da de var på vei til militært overlevelseskurs i den kongolesiske villmarken.

Ifølge journalister i FN-styrkens Radio Okapi har en hjelpemann til sjåføren fortalt til politiet at det var en av nordmennene som skjøt sjåføren Abedi Kasongo.

Hjelpemannen sier han var til stede da drapet skjedde. Kongolesisk politi leter også etter en tolk som også skal ha vært vitne til drapet

Hadde bånd til den private sikkerhetsbransjenTjostolv og kameraten var i ferd med å danne sitt eget private sikkerhetsselskap i Uganda. Navnet på det nye selskapet skal være «The Directors Special Uganda».

Det får Dagbladet opplyst av kilder i den såkalte private sikkerhetsbransjen, som er nært beslektet med tradisjonell leiesoldatvirksomhet der private selskaper så vel som stater står på kundelistene.

De to nordmennene har hatt nære bånd til det norsk-ledete sikkerhetsselskapet SIG Group. Selskapet, som er registrert i Storbritannia, drives av 37-åringen Torgeir Friksen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.