Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tjostolv Moland er død

Ble funnet på cella i morges.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tjostolv Moland er død, får Dagbladet bekreftet. Dødsårsaken er så langt ikke kjent.

- Han ble funnet død i fengselscellen i Kinshasa i dag morges. Våre tanker og vår medfølelse går til familien og de pårørende, sier utenriksminister Espen Barth Eide på en pressekonferanse.

- Vi har vært bekymret for deres situasjon i lang tid, men det var ingen umiddelbare begivenheter før dette som vi kjenner til, sier Barth Eide. Han sier UD sendte en representant til fengselet, blant annet for å følge opp Joshua French, med en gang dødsfallet ble kjent.

- Det er dypt tragisk at denne saken har fått et slikt utfall sier han, og forteller at UD er i tett kontakt med kongolesiske myndigheter for hjemsending av båren og en avklaring av Frenchs situasjon.

- Vi forventer at de samarbeider fullt ut om dette, sier han.
Joshua French og Tjostolv Moland ble i 2009 pågrepet og idømt hhv. fire og fem dødsstraffer for drapet på den innleide sjåføren Abedi Kasongo i Kongo.

Moland innrømmet i 2009 å ha drept Kasongo, men var trolig alvorlig syk da han kom med tilståelsen. Den ble seinere trukket tilbake.

French har hele tida nektet for å ha noe med drapet å gjøre, og hevder i likhet med Moland at bilen ble overfalt av banditter som drepte den 47-årige sjåføren.

Norske myndigheter har lenge prøvd å få til en soningsoverføring for de to fangene. UD sendte et forslag til en utleveringsavtale for Moland og French til kongolesiske myndigheter for over et år siden.

Foto: Claude Nzunzu
Foto: Claude Nzunzu Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling