Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tjostolv Moland stiller i retten i morgen

Det bekrefter UD overfor Dagbladet.

MØTER I RETTEN: Her står French (t.v.) og Moland i retten første dag av ankesaken. Foto: Tore Bergsaker / Dagbladet
MØTER I RETTEN: Her står French (t.v.) og Moland i retten første dag av ankesaken. Foto: Tore Bergsaker / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Dagbladet får i 1720-tida i dag bekreftet fra pålitelige kilder i Kisangani at Tjostolv Moland (28), som har vært innlagt på sykehus i Kisangani en ukes tid, vil stille i retten i morgen.

UDs representant i Kisangani, Anja Hem fra den norske ambassaden i Kampala, bekrefter også dette overfor Dagbladet i kveld.

- Både Moland og French stiller i retten, som vil gå som planlagt klokka 09, sier Hem til Dagbladet.

- Vi kjenner ikke innholdet i legerapporten om Moland. Det vil bli lagt fram i morgen, sier hun.

Etterforskningsleder og aktor Roger Wavara har uttalt at rettssaken mot medtiltalte Joshua French (27) uansett ville fortsette uten Moland - men nå må altså 28-åringen også møte i retten.

De to har begge hatt malaria. Leger har undersøkt Molands psykiske helse, og det har vært spekulert i om det er malariasykdommen som har angrepet sentralnervesystemet, eller en annen psykisk lidelse.

De to er fra før dømt til fem ganger dødsstraff for blant annet drap og spionasje for Norge. Moland og French anket dommen, og ankesaken er nå i gang i Kisangani.


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media