Tjostolv Molands kiste har kommet til Vegårshei

Bekreftes av hans far idag.

DØDE I KONGO: Tjostolv Moland ble nylig funnet død i fengselet i Kongo, hvor han har delt celle med Joshua French. Her er han i 2009, på den dagen dommen falt. Til venstre Joshua French. Foto: Øistein Norum Monsen
DØDE I KONGO: Tjostolv Moland ble nylig funnet død i fengselet i Kongo, hvor han har delt celle med Joshua French. Her er han i 2009, på den dagen dommen falt. Til venstre Joshua French. Foto: Øistein Norum MonsenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Kista har kommet til Vegårshei, sier Tjostolv Molands far Knut Moland da Dagbladet ringer ham nå i ettermiddag.

Hans sønn satt lenge fengslet i Kongo for drapet på sjåføren han og Joshua French brukte i Kongo, men ble søndag 18. august i år funnet død i fengselet.

Knut Moland vil ikke utdype så mye omkring saken akkurat nå, men forteller at det om ikke lenge vil bli avgjort når begravelsen skal finne sted.

I går ettermiddag
- Kista kom i går ettermiddag til Gardermoen. Hans mor og søster var med og tok imot kista på Gardermoen, sier Knut Moland, som ikke selv var til stede på flyplassen.

Joshua French og Tjostolv Moland ble i 2009 pågrepet og idømt henholdvis fire og fem dødsstraffer for drapet på den innleide sjåføren Abedi Kasongo i Kongo.

Hans far Knut Moland har uttrykt skarp kritikk mot norske myndigheter for innsatsen med å få sønnen hjem til Norge.

Etter Tjostolv Molands død dro fire Kripos-etterforskere til Kongo for å bistå og overvære etterforskningen.

Norges innsats for å få hjem den gjenværende Kongo-fangen Joshua French skal ha blitt trappet betydelig opp etter Molands dødsfall.

- Bandittoverfall
Tjostolv Moland innrømmet i 2009 å ha drept Kasongo, men var trolig alvorlig syk da han kom med tilståelsen. Den ble seinere trukket tilbake.

French har hele tida nektet for å ha noe med drapet å gjøre, og har i likhet med Moland hevdet at bilen ble overfalt av banditter som drepte den 47-årige sjåføren.