Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tjukke lår styrker hjertet

Modellslanke bein ikke nødvendigvis tegn på god helse.

LÅRTRENING BRA:    Foto: Kyrre Lien / SCANPIXLåromkrets på over 60 centimeter hindrer hjerte- og karsykdommer, viser forskning.
LÅRTRENING BRA: Foto: Kyrre Lien / SCANPIXLåromkrets på over 60 centimeter hindrer hjerte- og karsykdommer, viser forskning. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hvis du vil styrke hjertet ditt, bør du trene lårene. Kvinner og menn med en låromkrets på mer enn 60 centimeter har nemlig mindre risiko for hjerte- og karsykdommer, viser ny dansk forskning.

Åleslanke modellbein er ikke nødvendigvis et tegn på god helse, sier forskerne ifølge København-avisen Berlingske Tidende. En undersøkelse der vel 3.000 dansker av begge kjønn er fulgt i over ti år, gir gode resultater for deltakerne med litt tykke lår.


Undersøkelsen tar ikke hensyn til om det er litt for mange hamburgere som gir den store omkretsen, eller om det er hard trening som ligger bak.


- Kanskje sikrer de 60 centimeterne at man har god insulinfølsomhet, mener forskningsleder Berit Heitmann.


- Med andre ord er det snakk om en god sukkeromsetning i kroppen, forklarer Heitmann som er professor ved Institut for Sygdomsforebyggelse i København ifølge Berlingske Tidendes nettsider fredag. Men hun understreker at dette vet man ikke sikkert.


Insulin sørger for å omdanne sukkeret i kroppen til energi. Hvis man ikke har nok muskler kan man utvikle insulinresistens, diabetes (sukkersyke) av type 2 og med tiden også ulike hjertesykdommer.


(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling