Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tjukke passasjerer ødelegger luksusen

Verdens flotteste cruiseskip slites ned av tjukke, amerikanske passasjerer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det er skipet Queen Mary II det gjelder. Vekten av de tunge passasjerene ble ikke tatt med i beregningene av det franske selskapet Alstom Chantiers som leverte sittegruppene til luksusbåten.

Nå bryter stolene sammen, og selskapet jobber på spreng med å reparere og levere nye stoler, melder Daily Telegraph. Og selskapet har lovet å reparere skadene på skipet innen ettårsgarantien er gått ut.

Bedre på båt

Avisa skriver at overvektige passasjerer trives på båtferie, der de slipper å presse seg sammen i trange kabiner eller kupeer.

- Det er visse ting som må skiftes eller erstattes. For eksempel er det oppstått noen problemer med stolene fordi noen av passasjerene våre er tyngre enn vi så for oss, sier en talsmann for selskapet.

Han legger til at det stort sett dreier seg om «et amerikansk problem.» Det er altså de amerikanske passasjerene som sliter med vekta.

Gedigent

Cruiseskipet som nå slites ned er nytt. Det seilte jomfruturen fra Southampton i januar i år. Queen Mary II har plass til 2620 passasjerer og har 1250 ansatte. Det er det lengste og høyeste cruiseskipet noen sinne bygget, og det kostet 6 milliarder kroner å bygge.

Nå er skipet i Karibia. Det ventes tilbake til Storbritannia i april 2005. En tidligere ansatt forteller til avisa at det er en masse ødelagte stoler i bar- og restaurantområdet.

- Vi har mange store passasjerer. De fleste er amerikanske, og mange av dem er eldre. Vi har ti restauranter på skipet, så om noen av dem er store når de kommer på, er de enda større når de går av, sier mannen uten navn.

REISER GJERNE PÅ CRUISE:</B> Flere overvektige velger cruise når de skal på ferie. Da slipper de trange fly og tog.
<B>LUKSUS:</B> Queen Mary II er i verdensklassen når det gjelder criuseskip. Men lukusen er i ferd med å slites ned før skipet er rukket å bli ett år gammelt.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media