Tjuvholmen kan ende i retten

Snøhetta vurderer millionsøksmål mot Havnestyret etter at Torp- og Selvaagprosjektet «Utsyn» vant i bystyret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går kveld bestemte bystyret i Oslo seg for «Utsyn» som vinner i entreprenørkampen om den attraktive eiendommen på Tjuvholmen. Arbeiderpartiet og Fremskrittspartiet stemmer for «Utsyn», og fordi Høyre har fristilt sine representanter stikker prosjektet av med superkontrakten.

Snøhettaprosjektet «Fjordparken» har vunnet i juryen, fagetaten, og trepartibyrådet, men taper altså i bystyret.

- Hvis det er to gode prosjekter, som alle sier det er, så er det jo forunderlig at det er et slikt skille mellom det fagetaten sier og det politikerne konkluderer med, sier Snøhetta-sjefen, Kjetil Trædal Thorsen, til Aftenposten. Han har ikke gitt opp kampen om å få prosjektet, men innrømmer at det nå ser dårlig ut.

Snøhettapartneren Linstow Eiendom vurderer å saksøke havnstyret i Oslo. Selskapet mener havnestyret har motarbeidet prosjektet hele tiden, og Linstow har satt sine advokater på saken.

- Det er naturlig for oss å vurdere et søksmål mot havnestyret. Men dette er en vurdering som pågår, og vi har ikke konkludert ennå, sier direktør i Linstow, Per Håvard Lindqvist, til avisa.

Dagsavisen har tidligere anslått et eventuelt søksmåls størrelse til å være rundt 400 millioner kroner.

- I sluttfaser kan det bli stor intensitet. Jeg tar eventuelle søksmål med ro, sier havnestyreleder Bernt Stilluf Karlsen.

Sjekk bildeserien over alle de åtte forslagene.

«FJORDPARKEN»: Snøhetta-prosjektet «Fjordparken» tapte kampen om Tjuvholmen i bystyret.
«UTSYN»: Bystyret falt i stedet for Torp-prosjektet «Utsyn».