Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tjuvholmen straks ferdig - «alt» ble dyrere enn ventet

Om to uker er hele Tjuvholmen ferdig etter ti års bygging. - Alt er blitt mye dyrere enn vi trodde, sier adm. direktør Gunnar Bøyum i Tjuvholmen KS.

Tjuvholmen: Oslos nye prestisjestrøk. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
Tjuvholmen: Oslos nye prestisjestrøk. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): «I dag er Tjuvholmen tre store skur med kontorer, parkeringsplass og 800 meter asfaltert kaikant,» skrev Aftenposten Aften 17. september 2002.

Prestisjestrøk Da var det ennå noen måneder til det ble klart at Selvaag-Gruppen og Aspelin Ramm i fellesskap skulle bygge ut Oslos nye prestisjestrøk i vannkanten utenfor Aker Brygge.

- Jeg er nok Oslos mest inhabile mann, men jeg tror folk synes det er blitt fint. Jeg skal ikke legge skjul på at vi hører det ofte, sier Gunnar Bøyum, adm. direktør for utbyggingsselskapet Tjuvholmen KS, til Finansavisen.

Klappet og klart Om to uker er siste kantstein på plass og de siste fotlister malt. Da pakker Bøyum sakene og går over til sjefsstillingen i Aspelin Ramm.

- På mange måter er det et sirkus som rigges ned. Nå går selskapet over i en permanent driftsfase, sier han.

På det meste har oppunder 50 personer vært engasjert i Tjuvholmen KS, i tillegg til et hundretalls bygningsarbeidere. I fremtiden vil det kun være behov for et par-tre stykker til forvaltnings- og driftstjenester, skriver Finansavisen.

Kostet 8 milliarder Hva utbyggerne har tjent på prosjektet, er ennå en hemmelighet. Utbyggingen har kostet drøyt 8 milliarder kroner.

- Vi har tjent det vi skulle - vi må jo også ha en margin. Alt er blitt mye dyrere enn vi trodde, men så har jo også boligprisene doblet seg i perioden, sier Bøyum til Finansavisen.

Flere nyheter Betaler nesten 100 000 kroner pr kvm for små leiligheter
Skandiabanken doblet resultatet
Potensielle tap fra eiendomsbransjen har økt

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!