Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tjuvraid hos sovende ordfører

Tyven sneik seg forbi senga uten at Tromsø-ordfører Herman Kristoffersen og samboeren våknet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Paret la seg for å sove i 24-tida natt til i går, og sov tungt hele natta gjennom. Da de våknet, oppdaget de at en eller flere tyver hadde gjennomsøkt leiligheten.

- Det var en usedvanlig merkelig og ubehagelig opplevelse å våkne om morgenen og oppdage at folk har gått gjennom soverommet og romstert i leiligheten vår mens vi ligger og sover, sier «Røde-Herman» til Nordlys.

Det første han merket var at nøkkelknippet som hadde stått på innsiden av døren, var borte. Tyvene hadde blant annet også tatt pass, kredittkort, mobiltelefoner og Hermansens Skoda pickup. Nå må leilighetskomplekset Sentrum Terrasse skifte nøkler og låssylindere i leiligheten og garasjeanlegget.

- Etterhvert har jeg jo sett at folk har vært på leting i leiligheten. De fleste skuffene er åpnet og gjennomsøkt, enkelte småting er blitt borte. Derimot har tyvene ikke interessert seg for å ta med seg TV-apparat eller annet interessant og salgbart utstyr, forteller 55-åringen til lokalavisa.

På grunn av sommervarmen sov han og samboeren Tone Lein med soveromsdøra åpen. Tyvene har klatret over et gjerde og tatt seg inn døra i første etasje uten at noen merket de ubudne gjestene.

- Det er utrolig ubehagelig å vite at noen har beveget seg inn på privatlivet og har vandret gjennom huset, sier den kjente Ap-ordføreren som fikk kallenavnet «Røde-Herman» da han var RV-medlem.

<B>TYV I TRYGGE TROMSØ: "Røde-Herman" hadde akkurat kommet hjem fra USA-ferien. <I>- Vi kjørte i alle slags lugubre strøk uten å miste en dollar. Så blir vi rundstjålet i stille og snille Tromsø, sukker ordføreren.</I>