To 10-åringer blir hyllet av svensk politi

Ble frastjålet mobil og husnøkler - ringte selv politiet mens de fulgte etter tyven.

STOCKHOLM: Det var i denne parken i Stckholm at de to jentene lekte da en kvinnelig tyv stjal den ene jentas mobiltelefon og husnøkler. Foto: Politiet i Södermalm
STOCKHOLM: Det var i denne parken i Stckholm at de to jentene lekte da en kvinnelig tyv stjal den ene jentas mobiltelefon og husnøkler. Foto: Politiet i Södermalm Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): To unge jenter på ti år blir i dag hyllet på sosiale medier av svensk politi, etter at de fulgte etter en tyv som stjal eiendelene til den ene jenta.

De to jentene lekte i formiddag i en park ved Södermalm i Stockholm. Da den ene jenta la fra seg veska på en benk i nærheten kom det bort en ukjent kvinne som tok med seg jentas mobiltelefon og husnøkler.

De to tiåringene tok saken i egne hender. Jenta som ble frastjålet mobilen sin lånte venninnas og ringte politiet. Samtidig fulgte hun etter tyven på avstand.

Etterhvert kom to politimenn kledd i sivilt til stedet. De to tiåringene pekt da ut kvinnen som stjal eiendelene. Den ene politibetjenten, Peder Magnusson, er full av beundring og skriver om hendelsen på Facebook.

- Bra jobbet tjejer!!!!, står blant annet skrevet.

Fulgte etter tyven De to politibetjentene var på et annet oppdrag i nærheten da de hørte om episoden på politiradioen.

- Min kollega Johan og jeg var kledd i sivil og spanet på en narkotikahandel ved Slussen da vi hørte over politiradioen hva som hadde skjedd. Vi svarte at vi tok saken, sier han til Expressen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer