STOCKHOLM: Det var i denne parken i Stckholm at de to jentene lekte da en kvinnelig tyv stjal den ene jentas mobiltelefon og husnøkler. Foto: Politiet i Södermalm
STOCKHOLM: Det var i denne parken i Stckholm at de to jentene lekte da en kvinnelig tyv stjal den ene jentas mobiltelefon og husnøkler. Foto: Politiet i SödermalmVis mer

To 10-åringer blir hyllet av svensk politi

Ble frastjålet mobil og husnøkler - ringte selv politiet mens de fulgte etter tyven.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): To unge jenter på ti år blir i dag hyllet på sosiale medier av svensk politi, etter at de fulgte etter en tyv som stjal eiendelene til den ene jenta.

De to jentene lekte i formiddag i en park ved Södermalm i Stockholm. Da den ene jenta la fra seg veska på en benk i nærheten kom det bort en ukjent kvinne som tok med seg jentas mobiltelefon og husnøkler.

De to tiåringene tok saken i egne hender. Jenta som ble frastjålet mobilen sin lånte venninnas og ringte politiet. Samtidig fulgte hun etter tyven på avstand.

Etterhvert kom to politimenn kledd i sivilt til stedet. De to tiåringene pekt da ut kvinnen som stjal eiendelene. Den ene politibetjenten, Peder Magnusson, er full av beundring og skriver om hendelsen på Facebook.

- Bra jobbet tjejer!!!!, står blant annet skrevet.

Fulgte etter tyven De to politibetjentene var på et annet oppdrag i nærheten da de hørte om episoden på politiradioen.

- Min kollega Johan og jeg var kledd i sivil og spanet på en narkotikahandel ved Slussen da vi hørte over politiradioen hva som hadde skjedd. Vi svarte at vi tok saken, sier han til Expressen.

- Da evi kom fram til stedt der jentene og tyven befant seg, hadde den ene jenta fulgt etter henne mens hun hadde ringt til både politiet og faren sin. Han befant seg i området da hun ringte og var der da jeg og Johan kom.

Anmeldte tyven Etter at jentene hadde pekt ut en eldre kvinnelig rusmisbruker, trengte politibetjentene bare be henne ta fram jentas mobiltelefon og husnøkler. Det gjorde vedkommende uten problemer.

- Vi arresterte henne ikke, men vi skrev ut en anmeldelse. Hun er mistenkt for grovt tyveri, men siden hun så svært syk ut tok jeg beslutningen om at ingen skulle anholde henne, sier Magnusson.

Han mener de to jentene gjorde en fantastisk jobb, og håper flere foreldre vil snakke med barna sine om hva de skal gjøre i slike tilfeller.

- Hele poenget med Facebook-innlegget er at foreldre skal snakke med barna sine og forklare at ikke alle voksne er snille. En del kan være kriminelle. De skal lære barna å ringe til politiet hvis det skjer dem noe, sier Magnusson.