To 13-årige palestinere drept

To unge palestinske gutter ble i dag skutt og drept av israelske soldater. Guttene ble skutt bare timer før fristen for våpenhvile-avtalen går ut.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den ene av guttene ble skutt utenfor Nablus. Ifølge Røde halvmåne-medarbeidere ble gutten, som de sier er 13 år, skutt gjennom hjertet. Den andre gutten ble skutt i Ramallah

Fredsavtalen i Midtøsten går i ettermiddag inn i sin mest kritiske fase. Fristen israelerne har satt for slutt på voldshandlinger går ut like etter fredagsbønnen i moskeene.

FNs generalsekretær Kofi Annan har sagt at vi i dag får en avgjørende test av våpenhvile-avtalen fra Sharm el-Sheikh. Annan har bedt begge parter om å vise vilje til fred i løpet av dagen.

Fortsatt kamper

Den skjøre våpenhvilen fikk et nytt skudd for baugen i går da væpnede palestinere og israelske soldater kjempet harde kamper på en bakketopp utenfor byen Nablus på Vestbredden. Den 34-år gamle palestineren Zoheir al-Ardah omkom etter trefningen. Israel opplyser at en sivil israeler også ble drept.

Kampene startet da palestinerne åpnet ild mot en gruppe nybyggere som forsøkte å ta seg til Josefs grav i Nablus. 15 personer ble såret i.

Fortsatt håp

Den amerikanske presidenten Bill Clinton ringte sent i går til både den palestinske lederen Yasser Arafat og Israels statsminister Ehud Barak. Ifølge en talsmann fra Det hvite hus formante Clinton partene til å følge punktene i avtalen fra Sharm el-Sheikh, og gjøre sitt beste for å opprette ro i regionen.

Minst 109 personer er drept og over 1000 mennesker skadet siden sammenstøtene mellom palestinere og israelske sikkerhetssoldater startet den 28. september.

Jerusalem Post skildrer de alvorlige sammenstøtene i Nablus