To 15-åringer arrestert for å ha lurt jenter til prostitusjon

De kanadiske tenåringsjentene skal ha brukt sosiale medier for å lure jentene.

SOSIALE MEDIER: Ifølge politiet ble sosiale medier brukt av jentene som er siktet i saken. Det er ikke kjent hvilkes sosiale medier som ble brukt. Foto: AP Photo/Paul Sakuma/NTBScanpix
SOSIALE MEDIER: Ifølge politiet ble sosiale medier brukt av jentene som er siktet i saken. Det er ikke kjent hvilkes sosiale medier som ble brukt. Foto: AP Photo/Paul Sakuma/NTBScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): To 15 år gamle jenter er arrestert for menneskehandel i Ottawa i Canada. Ifølge politiet skal de ha tvunget andre tenåringer til å prostituere seg, skriver nyhetsbyrået AFP.

- Saken er sjokkerende, sa John McGetrick, talsmann for politiet i Ottawa, til AFP.

Lokket Politiet har funnet tre kvinnelige ofre mellom 13 og 17 år, som begge hadde blitt lokket til en bolig i Walkley Road, bortført og levert til voksne kunder.

Saken har sjokkert nabolaget, som er beskrevet som et middelklasse-område i Ottawa.

De to 15-åringene, som ble pågrepet i forrige uke, er mistenkt for blant annet menneskehandel, tyveri, seksuelle overgrep, trusler og bortføring.

McGetrick fortalte ABC News at sosiale medier var brukt i planleggingen av møtene med ofrene. Han fortalte også at de mistenkte og ofrene var bekjente, men ikke nære venner.

- Invitasjonen til ofrene gikk ut på å møtes, slik venner gjør. Så forandret ting seg når ofrene kom til leiligheten, sier McGetrick til ABC News.

Ingen voksne Politiet tror ikke at noen voksne var involvert i organiseringen av prostitusjonsringen.

Myndighetene i Canada leter fremdeles etter en 17 år gammel jente, som også er mistenkt for å ha hjulpet 15-åringene.

- Vi vet alle hvor våre barn pleier å være, det burde vi som foreldre. Men vet vi hvem de snakker med på Internett og hvem deres venner der er?, spør McGetrick.

- Vit hvem dine barn snakker med på Internett, avslutter han.