To 16-årige jenter arrestert i USA

Kan være selvmordsbombere, mener FBI.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to jentene er begge 16 år gamle og bor i New York. Opprinnelig kommer de fra Bangladesh og Guinea. FBI har arrestert jentene, og de er foreløpig siktet for brudd på vilkårene for immigrasjon.

Jentene ble arrestert 24. mars og holdes nå i forvaring i Leesport i Pennsylvania, ifølge New York Times.


FBI hevder at jentene planla å bli selvmordsbombere og dermed er en trussel mot rikets sikkerhet, melder AP.

Misforsto skolestil?

Det er ikke kjent hva slags bevis FBI har mot de to tenåringene, men i dokumenter som avisa har fått tak i, heter det at jentene «representerer en øyeblikkelig trussel mot USAs sikkerhet».

Familiene til de to jentene hevder at påstandene er falske og at FBI muligens har misforstått innholdet i en skolestil som en av jentene har skrevet. Hun ble oppsøkt av FBI etter at hun avbrøt skolegangen sin i september, og hjemme hos jenta fant politiet utdrag som handlet om kvinner, islam og selvmordsbombere på pc\'en hennes.

Offisielt bekrefter myndighetene bare at to ungdommer er arrestert på bakgrunn av brudd på immigrasjonsreglene og at de holdes i forvaring. Jentene skal ha bodd ulovlig i New York.

- Denne etterforskningen har kommet helt ut av kontroll, på samme måte som mange andre terroretterforskninger, sier Adam Carroll, som er talsmannen til foreldrene til en av jentene.

Kvinnelige selvmordsbombere er blitt et kjent begrep i Midtøsten og i Tsjetsjenia, der kvinner har sprengt seg selv i angrep mot israelske sivile og deltatt i større aksjoner i Russland. I fjor var tsjetsjenske sorte enker med på selvmordsangrep om bord på flere fly, og kvinner var også blant terroristene bak dramaet på Skole nr 1 i Beslan.