KAN VÆRE HER: Politiet opplyser at de to 17-åringene dro fra Kilpisjärvi og østover i retning Kautokeino. Pilen viser området omtrent fem mil fra Kilpisjävri. Foto: Google Maps
KAN VÆRE HER: Politiet opplyser at de to 17-åringene dro fra Kilpisjärvi og østover i retning Kautokeino. Pilen viser området omtrent fem mil fra Kilpisjävri. Foto: Google MapsVis mer

To 17-åringer funnet etter at de kjørte seg bort med snøskuter

Dårlig vær i området, opplyser poltitiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): To 17-åringer har blitt funnet etter at de kjørte seg bort med snøskuter fem mil fra det populære feriestedet Kilpisjärvi, rett over finsegrensa fra Storfjord kommune i Troms.

Tilstanden er foreløpig ukjent, men de ble funnet cirka klokka to i natt. Politiet opplyser at de blir brakt til en hytte på norsk side av grensa.

Politiet iverksatte en større leteaksjon med mannskaper fra Røde kors etter at de to selv tok kontakt, med opplysninger om at de hadde kjørt seg bort og var tomme for drivstoff. Telefonkontakten hjalp politiet å lokalisere de savnede.

17-åringene satte ut fra Kilpisjärvi og kjørte østover i retning Kautokeino.

- De ble funnet ganske presis på stedet vi hadde sporet dem til via mobiltelefon. Nå er hovedprioriteten å få dem i hus, men de ble funnet i live, bekrefter operasjonsleder Stein Gudmundsen ved Troms politidistrikt til Dagbladet.

Det var dårlig vær i området, som førte til at redningshelikopter fra Banak lufthavn ikke var mulig å sette inn i søket.

Politiet opplyser at de to ungdommene befant seg utendørs, men at de var kledd for for skutertur. Politiet fikk melding om situasjonen klokken 22.15

Søket ettter de to ungdommene var grunnet dårlig vær utfordrende. Blant annet måtte letemannskaper fra Røde kors snu ved en anledning på grunn av uværet. Derfor ble også Røde kors-mannskaper fra Kautokeino tilkalt, slik at de kunne dra inn mot området derfra.

Røde kors varslet også kjentfolk i området, blant annet reindriftssamer.

Området de to 17-åringene befinner seg i er omtrent 3,5 mil i luftlinje fra Kautokeino. 

Politiet opplyser at de har vært i kontakt med de savnede på tekstmelding.

Tips oss! Ring tipstelefonen på 24000000, SMS/MMS til 2400 eller mail til 2400@db.no.